MIŠIĆ JE TUŽAN JER MU NEDOSTAJU RODITELJI Prikaži uvećano

MIŠIĆ JE TUŽAN JER MU NEDOSTAJU RODITELJI - slikovnica

Tatjana Gjurković i Tea Knežević

EVENIO

9789538008740

Novi proizvod

Normalno je da djeca u brojnim situacijama reagiraju drugačije nego odrasli. Za njih su mnoge situacije nove, drugačije, nepoznate, a i emocionalne su im reakcije intenzivnije od onih koje imaju odrasli. 

"Mišić je tužan jer mu nedostaju roditelji" spada u tzv. terapeutske priče.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

18,00 KM .

Podaci

Autor Tatjana Gjurković i Tea Knežević
Izdavač EVENIO
Godina 2018
Uvez meki
Broj stranica 20
Format 22.0 x 22.0 cm
ISBN 9789538008238
Jezik Hrvatski

Više informacija

Osnovni su razlozi za osjećaj tuge gubitak ili odvojenost od dragocjena predmeta ili osobe. No i sama mogućnost gubitka može izazvati osjećaj tuge. Bez obzira na to je li se gubitak stvarno dogodio ili dijete samo misli da bi se mogao dogoditi, emocionalna potreba koja se javlja „iza” osjećaja tuge jest potreba za podrškom, utjehom te nadoknada izgubljenoga, i to na način na koji je to moguće.

Normalno je da djeca u brojnim situacijama reagiraju drugačije nego odrasli. Za njih su mnoge situacije nove, drugačije, nepoznate, a i emocionalne su im reakcije intenzivnije od onih koje imaju odrasli. Upravo se situacija privremene razdvojenosti od roditelja odraslima može činiti banalnom i nedovoljno značajnom da se dijete osjeća tako tužno, posebice ako će roditelje vidjeti vrlo brzo. Međutim, bez obzira na to kako se to odrasloj osobi čini, djetetu je u tome trenutku doista teško. Kada je riječ o iskrenoj tuzi, tada je iznimno važno dopustiti djetetu da odtuguje gubitak ili odvojenost koju proživljava.

"Mišić je tužan jer mu nedostaju roditelji" spada u tzv. terapeutske priče

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: