PRAŠČIĆ JE TUŽAN I LJUBOMORAN NA BRATA - slikovnica Prikaži uvećano

PRAŠČIĆ JE TUŽAN I LJUBOMORAN NA BRATA - slikovnica

Tatjana Gjurković i Tea Knežević

EVENIO

9789538008283

Novi proizvod

Osnovni su razlozi za osjećaj tuge gubitak ili odvojenost od dragocjena predmeta ili osobe. Tuga se može javiti kada dijete shvati da je na neki način propustilo priliku da bude pohvaljeno ili nagrađeno. Kada osjeti da netko drugi dobiva pažnju koju bi ono htjelo dobiti, to može potaknuti osjećaj tuge kod djeteta. 

Praščić je tužan i ljubomoran na brata spada u tzv. terapeutske priče.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

15,00 KM .

Podaci

Autor Tatjana Gjurković i Tea Knežević
Izdavač EVENIO
Godina 2018
Uvez meki
Broj stranica 20
Format 22.0 x 22.0 cm
ISBN 9789538008283
Jezik Hrvatski

Više informacija

Osnovni su razlozi za osjećaj tuge gubitak ili odvojenost od dragocjena predmeta ili osobe. No i sama mogućnost gubitka može izazvati osjećaj tuge. Bez obzira na to je li se gubitak stvarno dogodio ili dijete samo misli da bi se mogao dogoditi, emocionalna potreba koja se javlja „iza” osjećaja tuge jest potreba za podrškom, utjehom te nadoknada izgubljenoga, i to na način na koji je to moguće.

Tuga se može javiti kada dijete shvati da je na neki način propustilo priliku da bude pohvaljeno ili nagrađeno. Kada osjeti da netko drugi dobiva pažnju koju bi ono htjelo dobiti, to može potaknuti osjećaj tuge kod djeteta. S obzirom na situaciju koja je prethodila, odrasli tada djetetovu emociju mogu tumačiti drugačije: kao da je dijete ljubomorno ili čak ljutito. I u djetetovu se ponašanju to može slično manifestirati, ipak, kada malo bolje razmislimo o tome trenutku i o djetetovoj reakciji, najčešće ćemo doći do odgovora da je dijete zapravo tužno.

Praščić je tužan i ljubomoran na brata spada u tzv. terapeutske priče.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: