Razmažena generacija Prikaži uvećano

RAZMAŽENA GENERACIJA

Aric Sigman

OSTVARENJE d.o.o.

9789533060057

Novi proizvod

Način na koji mi, roditelji odgajamo uvelike se promijenio u proteklih nekoliko desetljeća. Ono što smo nekoć radili po intuiciji postalo je predmetom političke mode, nešto u čemu trebamo stručno vodstvo...

Više detalja

dostupno

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

40,50 KM .

Podaci

Autor Aric Sigman
Izdavač Ostvarenje d.o.o.
Godina 2010
Uvez meki
Broj stranica 190
ISBN 9789533060057
Jezik Hrvatski

Više informacija

Način na koji mi, roditelji odgajamo uvelike se promijenio u proteklih nekoliko desetljeća. Ono što smo nekoć radili po intuiciji postalo je predmetom političke mode, nešto u čemu trebamo stručno vodstvo.

Rezultat? Naša djeca – u svim društvenim slojevima – sada nisu razmažena samo u materijalnom pogledu. Dobila su veoma mnogo u smislu zakonodavstva, prava i iskustava, no ipak pate na nezamisliv način, a stopa dječje depresije, maloljetničkih trudnoća, pretilosti i alkoholizma u predtinejdžerskoj dobi veća je nego ikada.

Ukidajući ograničenja i odustajući od autoriteta, čini se da smo mi, odrasli pogriješili u odgoju naše djece, oduzevši im time osnovne oblike pružanja potpore.

U ovoj knjizi dr. Aric Sigman – i sam otac četvero djece – posvetio se problemima kao što su djetetov osjećaj da mu nešto pripada, utjecaj televizije i računala, dom sa samohranim roditeljem i „pomiješane“ obitelji, roditeljski osjećaj krivnje i kultura kompenziranja. Dotaknuvši svaki od tih problema na iskren i izravan način, svima nama daje jasnu i praktičnu poruku – roditeljima, bakama i djedovima, učiteljima i kreatorima politike – kako da ispravimo ovaj status quo, ponovno odredimo svoje uloge i kako da svi zajedno podižemo djecu koja će se bolje ponašati i biti sretnija. Dr. Aric Sigman član je Kraljevskog društva liječnika i vanjski član Britanskog društva psihologa, te se redovito pojavljuje u medijima. Autor je knjige Daljinski upravljani: Kako televizija šteti našem životu.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: