Djeca s ADD i ADHD sindromom Prikaži uvećano

DJECA S ADD I ADHD SINDROMOM

John F. Taylor

VEBLE commerce

9789532510829

Novi proizvod

Knjiga dr. Taylora ima važnu ulogu u učenju mladih s ADHD-om praktične strategije za snalaženje u svakodnevnom životu. Pregršt konkretnih savjeta za djecu objašnjeno je na vrlo jednostavan način. Ilustracije i kvizovi čine knjigu privlačnom djeci...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

27,70 KM .

Podaci

Autor John F. Taylor
Izdavač VEBLE commerce
Godina 2008
Uvez meki
Broj stranica 129
ISBN 9789532510829
Jezik Hrvatski

Više informacija

Knjiga dr. Taylora ima važnu ulogu u učenju mladih s ADHD-om praktične strategije za snalaženje u svakodnevnom životu. Pregršt konkretnih savjeta za djecu objašnjeno je na vrlo jednostavan način. Ilustracije i kvizovi čine knjigu privlačnom djeci.

"Imaš li poteškoća s koncentracijom, pozornošću i mirnim ponašanjem? Pričaš u razredu i hodaš uokolo? Sanjariš li često? Gubiš zadatke? Zaostaješ za gradivom? Imaš problema s kontroliranjem svog ponašanja?

Možda imaš poremečaj smanjenja pozornosti ili poremečaj pozornosti s hiperaktivnošću, odnosno ADD i ADHD. To su oznake koje odrasli koriste kako bi razumjeli i pomogli djeci s tim vrstama poremećaja. 

Ako ti je dijagnosticiran ADHD, vjerojatno se susrećeš sa nekim poteškoćama koja druga djeca nemaju. Možda imaš problema u školi - s održavanjem pažnje dok učiteljica objašnjava gradivo ili s usredotočenošću na zadatke koje trebaš riješiti. Možda ti je teško naučiti određeno gradivo koje se ostalim učenicima čini laganim. Ili razumiješ sve što trebaš učiniti, no ne možeš se organizirati. Možda gubiš domaće zadaće ili ih zaboravljaš predati. Ako ne možeš mirno sjediti u školi, učitelji se mogu zabrinuti u vezi tvog ponašanja. Ponekad ti se čak čini da ništa u školi ne možeš učiniti kako se od tebe traži.

Ako ti je prepoznat ADD ili ADHD, ova knjiga je za tebe.

Pogledaj u knjigu i pronaći ćeš:
• što ADD i ADHD znače - i što ne znače
• savjete kako svaki dan možeš napredovati kod kuće, u školi, i sa prijateljima
• kako se nositi sa snažnim osjećajima kao što su ljutnja, briga, i tuga
• popratne pojave lijekova koja uzimaju mnoga djeca s ADD-om ili ADHD-om
• jela i namirnice koje ti mogu pomoći da prevladaš ADD ili ADHD
• zabavne kvizove koji će ti pomoći zapamtiti što si učio
• i još puno više

Ova knjiga napisana je upravo za tebe. Možda ćeš poželjeti podijeliti je s roditeljima ili drugom odraslom osobom. Zajedno razgovarajte o sadržaju knjige te isprobaj neke od navedenih aktivnosti. U međuvremenu, znaj da nisi sam. Mnoga djeca imaju ADD ili ADHD. S malo napora, naučili su kako uspjeti. Možeš i ti!"

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: