ISPOVIJESTI GOSPOĐE X Prikaži uvećano

ISPOVIJESTI GOSPOĐE X

Suzanne M. Wolfe

Verbum

9789532358032

Novi proizvod

Prije nego što je postao poznati biskup i crkveni otac, sveti Augustin volio je ženu čije je ime za povijest izgubljeno. Ovo je njezina priča. 

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

46,10 KM .

Podaci

Autor Suzanne M. Wolfe
Izdavač Verbum
Godina 2022
Uvez tvrdi
Broj stranica 288
Format 20,5x13,5 cm
ISBN 978-953-235-803-2
Jezik Hrvatski

Više informacija

Prije nego što je postao poznati biskup i crkveni otac, sveti Augustin volio je ženu čije je ime za povijest izgubljeno. Ovo je njezina priča. 


Augustina je srela u Kartagi kada joj je bilo sedamnaest godina. Ona je bila siromašna kći mozaičara, a on perspektivni student i bogati nasljednik. Njegove genijalnost i strast opile su je, no njegov će joj društveni stalež zauvijek ostati nedostižan. Postala mu je priležnica i do vremena kada ju je bio prisiljen napustiti bilo joj je trideset godina i bila je majka njegova sina. Njegove Ispovijesti pokazuju nam da je nikada nije zaboravio. Bila je jedina žena koju je u životu volio. 

U društvu u kojemu se staleži rijetko miješaju pod ravnopravnim uvjetima, a neudana majka zbog uspješne karijere ambicioznoga joj ljubavnika može ostati bez sina, ta je bezimena žena iz prve ruke svjedočila Augustinovu mučnom duhovnom putu od pripadnika tajnovitoga vjerskog kulta do crkvenog velikodostojnika. 

Dajući glas jednoj od najtajanstvenijih žena u povijesti, Ispovijesti gospođe X pričaju priču o bezimenoj Augustinovoj ljubavnici, o njihovoj vezi prije njegova glasovitog obraćenja i o njezinu životu nakon njegova uspona do slave. Pripovijest je to o ženi, vjeri i staležu na kraju antičkoga doba. Ispovijesti gospođe X više su od povijesne fikcije - to je bezvremenska priča o ljubavi i gubitku u sjeni jednoga teološkog diva. 

30 drugih knjiga iz iste kategorije: