PRIKORIKA Prikaži uvećano

PRIKORIKA

IZET HOZO

Naklada Bošković

9789532635942

Novi proizvod

Ovaj proizvod je rasprodan

30,00 KM .

Podaci

Autor Izet Hozo
Izdavač Naklada Bošković
Godina 2020
Uvez tvrdi
Broj stranica 189
Format 24x15 cm
ISBN 978-953-263-594-2
Jezik Hrvatski

Više informacija

Poznati splitski gastroenterolog dr. sc. Izet Hozo, nakon brojnih stručnih radova, a i novinskih priloga koje je objavio u karijeri – upustio se i u književne vode. Upravo mu je iz tiska, u Nakladi Bošković izašla knjiga “Prikorika” u kojoj se sabrao uspomene i zgode iz vlastitog djetinjstva i mladalaštva provedenog u rodnom Livnu.

Prikorika je četvrt, a ujedno i ime ulice u kojoj je odrastao, a zahvatio je razdoblje od svoje pete – od kada seže prvo sjećanje i trajno se urezuju u pamćenje prve slike i dojmovi – do petnaeste godine.

Ta prva sjećanja počinju u 1955. godini i jednom svijetu koji više ne postoji, odnosno, kako autor veli, ostale su od njega relikvije relikvijarum, a danas na prste jedne ruke može pobrojiti ljude koje još poznaje u svojoj nekadašnjoj ulici.

Tko pobliže poznaje ovog vrsnog liječnika, zna da njegovi interesi sežu mnogo dalje od granica njegove struke – od mladosti je pasionirani čitač i ljubitelj umjetnosti, zborski pjevač, pilot, sportaš, a u zadnje se vrijeme zabavlja, a ujedno i rekreira ekološkim uzgojem voća i povrća – naravno, u malim količinama, uglavnom za obitelj i prijatelje.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: