IZ VATRE, PO VODI Prikaži uvećano

IZ VATRE, PO VODI

Sohrab Ahmari

Verbum

9789532357455

Novi proizvod

Sohrab Ahmari, rođen u sekularnoj iranskoj obitelji, još kao tinejdžer udaljio se od svake vjere, uvjeren da Bog ne postoji. Gotovo dva desetljeća kasnije bit će primljen u Rimokatoličku Crkvu i postati jedan od najcjenjenijih intelektualaca i katoličkih glasova u javnosti.

Više detalja

45,60 KM .

Podaci

Autor Sohrab Ahmari
Izdavač Verbum
Godina 2021
Uvez tvrdi
Prevoditelj Valentino Findrik
Broj stranica 232
Format 20,50x13,50CM
ISBN 9789532357455
Jezik Hrvatski

Više informacija

Iz vatre, po vodi njegova je potresna priča o vlastitome duhovnom putovanju od ateizma i krajnjega marksizma iz mladosti provedene u Iranu i Americi do moralnoga i duhovnoga buđenja potaknuta milosnim događajem na misi. 

Pišući vrlo iskreno i privlačnim stilom prepunim emocija, Ahmari pred čitatelja stavlja ne samo duhovnu preobrazbu nego i svoje inteklektualno putovanje od Nietzscheova Zaratustre do Komunističkoga manifesta; od Michela Foucaulta do Isusa iz Nazareta Benedikta XVI. 

Prateći njegov životni put, koji ga je od mladenačke raskalašenosti, opijanja i intelektualnih lutanja vodio ka konačnomu obraćenju na katolicizam, upoznajemo i ključna duhovna i idejna pitanja današnjice kao i istinski odgovor na njih, odgovor koji je konačno ispunio srce i um ovoga mladog čovjeka. 

Sohrab Ahmari izrasta u jednoga od najvrsnijih umova i pisaca svoje generacije, a priča o njegovu obraćenju koju ovdje iznosi dugo će ostati s čitateljem.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: