HANNAH ARENDT - Intelektualna biografija Prikaži uvećano

HANNAH ARENDT - Intelektualna biografija

Michelle - Irène Brudny

Sandorf

9789535528432

Novi proizvod

Francuska publicistica M. I. Brudny svojim je tumačenjima i prijevodima djela Hanne Arendt u mnogome doprinijela kvalitetnijoj recepciji tog osebujnog i po mnogo čemu jedinstvenog filozofskog opusa. Svima dobro poznatom opusu intelektualke 20. stoljeća Hanne Arendt pokušala je dati znanstveni opis, iako je i sama zaključila da filozofija i život Hanne Arendt predstavljaju nešto više.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

38,50 KM .

Podaci

Autor Michelle - Irene Brundy
Izdavač Sandorf
Godina 2008
Uvez meki
Broj stranica 192
Format 13.5 x 20.5 cm
ISBN 9789535528432
Jezik Hrvatski

Više informacija

Francuska publicistica Michelle-Irène Brudny predaje filozofiju na Sveučilištu u Rouenu, a svojim je tumačenjima i prijevodima djela Hanne Arendt u mnogome doprinijela kvalitetnijoj recepciji tog osebujnog i po mnogo čemu jedinstvenog filozofskog opusa. Svima dobro poznatom opusu intelektualke 20. stoljeća Hanne Arendt pokušala je dati znanstveni opis, iako je i sama, nakon što je napisala najveći dio knjige, zaključila da filozofija i život Hanne Arendt predstavljaju nešto više.


"Stavovi Hanne Arendt ovise o unutarnjoj logici i načinu izlaganja te rijetko kad odražavaju sklonost paradoksu, što je među prvima istaknuo Raymond Aron. Elisabeth Young-Bruehl tu osobinu, odnosno sklonost, potkrepljuje ironičnom, ali dobronamjernom sintagmom: better original than right - za Hannu je bolje biti originalan nego u pravu."
    
"Iako je Hannah Arendt nesumnjivo bila svjesna konciznosti svojeg pisma, budući da se uglavnom žurila započeti sljedeći tekst, da je bila nestrpljiva i da je hitala u budućnost, vjerojatno je manje bila svjesna da piše aforističnim stilom, poput pisaca koje je toliko cijenila, primjerice Kafke."

"Upravo tom pismu, koje iz generacije u generaciju uznemiruje, proziva i plijeni više od njezine osobnosti (koju je Frederic Prokosch točno naznačio napisavši: njezine oči i osmijeh bijahu sjajniji od tolerancije), valja pripisati neiscrpnu i trajnu zavodljivost Hanne Arendt."

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: