IRSKA -EYEWITNESS TRAVEL GUIDES Prikaži uvećano

IRSKA -EYEWITNESS TRAVEL GUIDES

Profil Knjiga

9789531206815

Novi proizvod

Ovaj turistički vodič pomoći će vam da što bolje iskoristite svoj boravaku Irskoj. U njemu ćete pronaći stručne preporuke i praktične informacije. Poglavlje ‘Upoznavanje Irske' predstavlja grofovije i smješta Irsku u povijesni i kulturni kontekst. 


Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

44,90 KM .

Podaci

Godina 2008
Uvez tvrdi
Prevoditelj Snježana Ercegovac
Broj stranica 413
Format 13 X 22 cm
ISBN 9789531206815
Jezik Hrvatski

Više informacija

Ovaj turistički vodič pomoći će vam da što bolje iskoristite svoj boravaku Irskoj. U njemu ćete pronaći stručne preporuke i praktične informacije. Poglavlje ‘Upoznavanje Irske' predstavlja grofovije i smješta Irsku u povijesni i kulturni kontekst. Sedam poglavlja o grofovijama, kao i poglavlje ‘Dublin dio po dio', donose opise svih važnih mjesta za obilazak zajedno s kartama, fotografijama i ilustracijama.

Popis preporučenih hotela i restorana nalazi se u poglavlju ‘Što putnik treba znati', a u ‘Vodiču za preživljavanje' pronaći ćete različite savjete - od toga kako telefonirati do toga kako putovati po Republici Irskoj i Sjevernoj Irskoj.

U uvodu su opisani krajolik, povijest i osobitosti svake pojedine grofovije. Prikazan je njihov razvoj tijekom stoljeća i ono što danas nude posjetiteljima. Uz Dublin, Irska je podijeljena na osam regija. Svakoj je posvećeno zasebno poglavlje. Najzanimljiviji gradovi i mjesta obilaska brojem su označeni na Regionalnoj karti.

Radi lakšeg pavezivanja, mjesta za razgledavanje u svakom su području označena brojem i naznačena na karti područja. Svaku irsku regiju lako ćete pronaći na karti prema njezinoj boji koju možete otkriti s unutarnje strane prednjeg ovitka knjige.
Regionanna karta prikazuje mrežu cesta i nudi ilustriran pregled cijele regije. Sva zanimljiva mjesta za razgledavanje posebno su numerirana, a tu su i korisni savjeti o tome kako određeno područje proputovati automobilom ili vlakom.

Svi važniji gradovi i mjesta za razgledavanje posebno su opisani. Navedeni su redoslijedom koji prati brojeve na Regionalnoj karti. Kod opisa svakog mjesta ili rada nalaze se detaljne informacaje o važnim građevinama i ostalim mjestima za razgledavanje.

Središte Dublina podijeljeno je u tri područja za razgledavanje. Svakome je posvećeno jedno poglavlje na čijem se početku nalazi popis opisanih mjesta za razgledavanje. Korak dalje opisuje predgrađa i grofoviju Dublin. Mjesta su označena brojem i jasno naznačena na Karti područa. Sva mjesta za razgledavanje u Dublinu su posebno opisana. Navedene su adrese, telefonski brojevi, informacije o radnom vremenu i cijenama ulaznica.

Glavne irske znamenitosti prikazane su na dvije ili više stranica. Povijesne su zgrade prikazane u presjeku kako bi se otkrila njihova unutrašnjost. Najzanimljivija mjesta ili gradovi prikazane su iz ptičje perspektive, a mjesta za razgledavanje posebno su izdvojena i opisana.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: