VIA APPIA - Putovanje najstarijom cestom Italije Prikaži uvećano

VIA APPIA - Putovanje najstarijom cestom Italije

Jacques de Saint Victor

TIM press

9789538075438

Novi proizvod

Uz Jacquesa de Sainta Victora krećemo na put Apijevom cestom (via Appia), najstarijom talijanskom cestom što je iz Rima vodila prema jugu Apeninskoga poluotoka..

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

44,70 KM .

Podaci

Autor Jacques de Saint Victor
Izdavač TIM press
Godina 2018
Uvez meki
Broj stranica 260
ISBN 978-953-8075-43-8
Jezik Hrvatski

Više informacija

Uz Jacquesa de Sainta Victora krećemo na put Apijevom cestom (via Appia), najstarijom talijanskom cestom što je iz Rima vodila prema jugu Apeninskoga poluotoka. Počinje kod Kapenskih vrata u republikanskim zidinama Rima, odmah iza Velikoga cirka, te kroz Apijeva vrata siječe Aurelijanove zidine; protežući se na 582 kilometra vodi nas sve do Tarenta i Brindisija. Njome su prolazile rimske legije, Hanibalovi slonovi, Spartakovi pobunjeni robovi, prvi kršćani i libertinski prinčevi.

Mitska via Appia povezuje Tirensko s Jonskim i Jadranskim morem, antiku s modernošću, poganstvo s kršćanstvom, Istok sa Zapadom. I danas se na mnogim mjestima mogu vidjeti ostaci antičkoga popločenja ceste i mostova, miljokazi, spomenici, grobnice i vile sagrađene uz samu cestu. Donosila je civilizaciju gdje god je prošla, a potkraj antike ponosno je nosila naziv „kraljice cesta‟.

Pješice ili u autorovu starom Fiatu, no u neprestanom duhu lutanja, putujemo ususret stanovnicima ovog „Sibira Juga‟, neotkrivenog Mezzogiorna obilježenog iznimnim nasiljem mafije i siromaštvom, no istodobno i bogatstvom duha te zaboravljenom mudrošću uživanja u životu.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: