Naravni porivi i nadnaravni darovi Prikaži uvećano

NARAVNI PORIVI I NADNARAVNI DAROVI

Ratko Perić

Crkva na Kamenu

Novi proizvod

knjizi se obrađuje sedam naravnih poriva, tj. sedam glavnih grijeha: oholost, škrtost, bludnost, zavist, neumjerenost u jelu i pilu, srdžba i lijenost, i to u sučeljenju sa sedam nadnaravnih darova Duha Svetoga: mudrost, razbor, znanje, savjet, jakost, pobožnost i strah Božji...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

20,00 KM .

Podaci

Autor Ratko Perić
Izdavač Crkva na Kamenu
Godina 2008
Uvez tvrdi
Broj stranica 344
Jezik Hrvatski

Više informacija

knjizi se obrađuje sedam naravnih poriva, tj. sedam glavnih grijeha: oholost, škrtost, bludnost, zavist, neumjerenost u jelu i pilu, srdžba i lijenost, i to u sučeljenju sa sedam nadnaravnih darova Duha Svetoga: mudrost, razbor, znanje, savjet, jakost, pobožnost i strah Božji. Na kraju, kao Dodatak, donesen je Bonton ili pouke za uljudno ponašanje od 50 stranica, sve posvećeno "suvremenoj mladeži s molitvom da je Duh dobri po ravnu putu vodi".

Željeli bismo da se naši mladi odlikuju ne samo vjerskim i sakramentalnim životom, nego i lijepim ljudskim manirama na svakome mjestu gdje se zateknu: u kući, u crkvi, u školi, na ulici, na igralištu, u kazalištu, u blagovalištu, u susretima. Da zarana i zamlada pokažu da pripadaju ljudskoj kulturi koja je nikla iz Kristova morala, iz razvijene duhovnosti, i odmakla od one sirovine kakvu sugerira neodgojena priroda privatnih inicijativa i realizacija. I da na jednome mjestu imaju skupljene životne poučke, biblijske mudrosnice i narodne iskrice o ljudskom ponašanju zbog kojega se nikada ne će kompromitirati u kulturnu društvu.

Don Ante Luburić

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: