O VREMENU I VODI Prikaži uvećano

O VREMENU I VODI

Andri Snar Magnason

Planetopija d.o.o.

9789532574838

Novi proizvod

Globalno zatopljenje riječi su kojih se trebamo smrtno bojati, kaže nagrađivani islandski pisac i redatelj Andri Snær Magnason. Ali da bismo shvatili koliko je nužno da počnemo odmah djelovati moramo to shvatiti emocionalno, psihološki, poetski pa čak i u mitološkom kontekstu.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

41,60 KM .

Podaci

Autor Andri Snaer Magnason
Izdavač Planetopija d.o.o.
Godina 2021
Uvez meki
Broj stranica 296
Format 14,8x21 cm
ISBN 9789532574838
Jezik Hrvatski

Više informacija

Globalno zatopljenje riječi su kojih se trebamo smrtno bojati, kaže nagrađivani islandski pisac i redatelj Andri Snær Magnason. Ali da bismo shvatili koliko je nužno da počnemo odmah djelovati moramo to shvatiti emocionalno, psihološki, poetski pa čak i u mitološkom kontekstu. Zato Magnason u ovoj knjizi o tome piše i izravno i zaobilazno, a razgovori s vodećim glaciolozima, oceanolozima, klimatolozima i geografima, isprepleteni su s razgovorima s bakama i djedovima, s Dalaj Lamom, osobnim, povijesnim i mitološkim pričama. Ovo predivno djelo narativne publicistike prikazuje golu stvarnost klimatskih promjena, ali nudi i nadu. Prožeto refleksijama o izgubljenoj prošlosti i nesigurnoj budućnosti, počinje pričom o ledenjaku, a završava pozivom na odgovornost koju imamo jedni prema drugima, kroz povijest i diljem svijeta: ostaviti našoj djeci i unucima bolji svijet.

Svjetski bestseler preveden na više od 30 jezika, literarni hibrid koji izmiče žanrovima i kategorizacijama, kakav dosad još niste čitali, O vremenu i vodi ljubavno je pismo ledenjacima, moru, Zemlji i svem životu na njoj, oda zahvalnosti za obilje u kojem uživamo, ali i molba da sačuvamo ono najljepše i najvrednije što imamo.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: