PUT DO NESLOBODE Prikaži uvećano

PUT DO NESLOBODE

Timothy Snyder

Naklada Ljevak

9789533552590

Novi proizvod

Timothy Snyder, cijenjeni američki povjesničar i autor hvaljene knjige O tiraniji (Naklada Ljevak, 2017.), u svojoj novoj knjizi nastavlja ondje gdje je stao s prethodnom. Na završetku hladnoga rata općenito se smatralo da je pobjeda (liberalne) demokracije apsolutna. Analitičari su govorili o kraju povijesti, uvjereni u mirnu i globaliziranu budućnost.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

42,80 KM .

Podaci

Autor Timothy Snayder
Izdavač Naklada Ljevak
Godina 2019
Uvez meki
Broj stranica 384
Format 15 x 23,2
ISBN 9789533552590
Jezik Hrvatski

Više informacija

Timothy Snyder, cijenjeni američki povjesničar i autor hvaljene knjige O tiraniji (Naklada Ljevak, 2017.), u svojoj novoj knjizi nastavlja ondje gdje je stao s prethodnom. Na završetku hladnoga rata općenito se smatralo da je pobjeda (liberalne) demokracije apsolutna. Analitičari su govorili o kraju povijesti, uvjereni u mirnu i globaliziranu budućnost. Ali sad znamo da je to bilo preuranjeno. Autoritarni oblik vladavine prvo se vratio u Rusiju, gdje je Putin stvorio oligarhijski politički sustav koji počiva na iluzijama i represiji. Tijekom posljednjih nekoliko godina taj se oblik vlasti počeo polagano širiti s istoka na zapad, zahvaljujući plamenu nacionalizma koji obuzima Europu, potpomognut ruskom propagandom i kibernetičkim ratovanjem.            

U ovome vizionarskom i aktualnom djelu, koje se našlo u užem izboru za Nagradu „Lionel Gelber“ 2019., autor pokazuje da Rusija djeluje unutar Zapada kako bi uništila demokraciju – potporom krajnjoj desnici u Europskoj uniji, napadom na Ukrajinu 2014. i vojnim prisvajanjem Krima – te trezveno propituje utjecaj Moskve na politički uspon Donalda Trumpa i referendum o Brexitu… Snyder uranja duboko pod površinu svjetskih događanja razotkrivajući istinsku prirodu postojeće prijetnje, pritom jasno pokazujući alternative koje nam se nude: ravnopravnost ili oligarhija, individualnost ili totalitarizam, istina ili laži. Knjiga Put do neslobode pomaže nam da svijet u kojem živimo sagledamo u cijelosti, kao da ga vidimo prvi put.  

„Živimo u opasnim vremenima, tvrdi rječito Timothy Snyder u novoj knjizi… Da bismo shvatili Putina, pokazuje Snyder uvjerljivo, moramo shvatiti njegove ideje. Knjiga Put do neslobode izvrstan je poziv na buđenje.“

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: