ANTIATLAs Prikaži uvećano

ANTIATLAS

Jasna Horvat

Naklada Ljevak

9789533037868

Novi proizvod

ZA PUTNIKE SU PUTOVANJA RIJETKE DRAGOCJENOSTI, O NJIMA VODE RAZGOVORE, BILJEŽE IH. JEDNOM BAŠTINJENA PUTOVANJA NE MOGU SE IZLOŽITI NITI DAROVATI PA TAKO TRAJNO OSTAJU U POSJEDU SVOJIH PUTNIKA.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

42,80 KM .

Podaci

Autor Jasna Horvat
Izdavač Naklada Ljevak
Godina 2014
Uvez meki
Broj stranica 452
Format 21x15cm
ISBN 9789533037868
Jezik Hrvatski

Više informacija

 

Može li se putovanjem ostvariti potreba za upoznavanjem prostora i kultura? Nosimo li na putovanja ono što je doista potrebno i jesmo li na putovanjima drukčiji no inače? Kako se pokrećemo, koga upoznajemo i što pamtimo?

Pitanja su to na koja čitatelj može dobiti odgovor u Antiatlasu Jasne Horvat nastalom u Osijeku nakon autoričinih povrataka s najrazličitijih odredišta. Susreću se tu Indija i Jordan, Izrael i Meksiko, Kina i Brazil, Palma de Mallorca i Krk, Pariz i Barcelona, Moskva i Beograd, Kopenhagen i Tallinn, Sankt Peterburg i Helsinki, Stockholm i Beč te Zagreb i Osijek. Antiatlas donosi razmišljanja o ljudskoj pismenosti, o odlikama hebrejskog i majanskog pisma, Lullovoj Ars magni i hrvatskoj glagoljici, uspoređuje življenja po tradicijskom kanonu i po odlikama novoga doba. Antiatlas je knjiga i o suputnicima – važnom i vrijednom „začinu“ odjeljivanja iz kolotečine i svakodnevice, u njemu su portretirani važni kulturni predstavnici proputovanih destinacija, turistički vodiči, slučajni prolaznici, ali i autoričini bliski prijatelji.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: