PROMJENE UMA Prikaži uvećano

PROMJENE UMA

Susan Greenfield

Školska knjiga

978930617872

Novi proizvod

Današnji digitalni svijet nudi nevjerojatne mogućnosti za rad i igru. No po kojoj cijeni?

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

38,50 KM .

Podaci

Autor Susan Greenfield
Izdavač Školska knjiga
Godina 2018
Uvez meki
Broj stranica 384
Format 13 x 20
ISBN 9789530617872
Jezik Hrvatski

Više informacija

Današnji digitalni svijet nudi nevjerojatne mogućnosti za rad i igru. No po kojoj cijeni?

Vodeća neuroznanstvenica Susan Greenfield istražuje utjecaj kibernetičke tehnologije na ljudski mozak. Tvrdi da ulazimo u novo razdoblje promjena uma u kojemu se naš mozak prilagođuje novim okolnostima. Stoga je izazov zajamčiti budućnost u kojoj digitalne tehnologije neće naštetiti mozgu, nego će potaknuti razvoj njegova potencijala.

Glavni cilj Promjena uma jest istražiti različite načine na koje digitalne tehnologije mogu utjecati ne samo na način razmišljanja i druge kognitivne vještine već i na način života, kulturu i osobne težnje. Stoga, osim pregleda stručno recenzirane znanstvene literature, u knjizi ćete pronaći i razmišljanja o različitim proizvodima i uslugama koji bi nam mogli otkriti nastajanje nove vrste mentalnog sklopa, kao i komentare i izvješća iz medija koji su zrcalo društva u kojemu živimo. 
Knjiga Promjene uma nosi taj naziv upravo zato što smatram da postoje sličnosti s klimatskim promjenama premda s vremenskim odmakom od nekoliko desetljeća: obje su pojave globalne, kontroverzne, bez presedana i višestrane. Dok izazovi klimatskih promjena zahtijevaju napore na ograničavanju štete, promjene uma mogle bi otvoriti vrlo uzbudljive mogućnosti da dvadeset prvo stoljeće ostvari puni potencijal svakog ljudskog uma kao nikada dosad, samo kad bismo uspjeli raspraviti i osmisliti u kakvom svijetu želimo živjeti ili, još konkretnije, kakvi ljudi zapravo želimo biti.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: