KRIKOVI SJEĆANJA Prikaži uvećano

KRIKOVI SJEĆANJA

Darko Juka

Matica hrvatska

9789926479008

Novi proizvod

Ovaj Jukin snažni književni zapis, u cijelosti nadahnut dramatičnim sjećanjima danas ostarjeloga Mostarca, preživjeloga sudionika stravičnih zbivanja s konca Drugoga svjetskog rata i poraća, baca jedno novo svjetlo na taj dio ovdašnjih povijesnih gibanja, ne ostavljajući čitatelja nimalo ravnodušnim prema ijednoj od tada sukobljenih strana.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

15,00 KM .

Podaci

Autor Darko Juka
Izdavač Matica hrvatska Mostar
Godina 2020
Uvez meki
Broj stranica 67
Format 13.5 x 20.5 cm
ISBN 9789926479008
Jezik Hrvatski

Više informacija

Ulomak iz knjige ''Krikovi sjećanja'' nagrađen je nagradom ''Dubravko Horvatić'' za najbolje prozno djelo u 2020. godini.

Ovaj Jukin snažni književni zapis, u cijelosti nadahnut dramatičnim sjećanjima danas ostarjeloga Mostarca, preživjeloga sudionika stravičnih zbivanja s konca Drugoga svjetskog rata i poraća, baca jedno novo svjetlo na taj dio ovdašnjih povijesnih gibanja, ne ostavljajući čitatelja nimalo ravnodušnim prema ijednoj od tada sukobljenih strana. Dapače! Ova kratka priča vješto i višedimenzionalno presijeca ljudsko lice i naličje, čovječnost i predatora u čovjekovoj naravi, bez obzira na odoru ili oznake koje pojedini akter nosi.

Povjesničar Ivica Šarac knjigu ocjenjuje ''atraktivnom i napetom pričom o jednom čudesnom preživljavanju u vremenu kada je ljudski život uistinu malo vrijedio'', dok pjesnik Stanko Krnjić zamjećuje kako, ''premda je događaja toliko da bi i jedan roman bio uzak za sve njih'', Juka ''vještim rezovima uspijeva sve njih uklopiti u formu priče''. Krnjić zaključuje da ''to nije naučeno štivo, to je krik, bol koji se opetovano rađa u glavnom liku priče pa tek onda izlazi kroz glas do javnosti''.

Knjiga je objavljena 2020. godine u nakladi Matice hrvatske Mostar.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: