UBOJSTVO U BUSOVAČI Prikaži uvećano

UBOJSTVO U BUSOVAČI

Željko Kocaj

Matica hrvatska

9789926447021

Novi proizvod

Autor nas na samom početku upoznaje s tim da je pisan na temelju istinitih događaja i novinskih člana koje su o tim događajima objavili dnevni listovi.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

19,90 KM .

Podaci

Autor Željko Kocaj
Izdavač Matica
Godina 2017
Uvez meki
Broj stranica 137
Format 12 x 20 cm
ISBN 9789926447021
Jezik Hrvatski

Više informacija

 Forma krimi romana i istraživatelja priča samo su podloga za ono što je autor htio reći o našoj aktualnoj, tegobnoj stvarnosti, osobito o tegobnom položaju Hrvata središnje Bosne (“teško nama ako nam je preostalo još jedino uzdati se u Božju providnost…”). Istraga jednog ubojstva prigoda je da autor kroz svoje likove postavi cijeli niz pitanja o našoj stvarnosti, o našim političkim prijeporima, našoj opterećenosti prošlošću i blijedom nadom u bolju budućnost. Kroz priču o istrazi okrutnog ubojstva jedne žene, on nas, između ostaloga, upozorava: “Rat još nije završio, moj prijatelju, samo se vodi drugim sredstvima.”

Autor govori, prije svega, o središnjoj Bosni ali jasno sagledava širi okvir u kojem naša država danas funkcionira. On traga i za mogućnošću suživota i pokušava naći odgovore na to je li suživot moguć, je li zlo u Bosni iskonsko i zadano, kako na njega naći odgovor i ima li izlaza iz političke slijepe ulice u koju je cijela zemlja zapala. Sam autor daje odgovore na sva postavljena pitanja, ali su ti odgovori implicitni i morate ih tražiti između redova ovog zanimljivog akribičnog štiva.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: