TEHNIČKI LEKSIKON Prikaži uvećano

TEHNIČKI LEKSIKON

Zvonimir Jakobović

Leksikografski zavod

9789532680041

Novi proizvod

Tehnički leksikon okuplja osustavljene pojmove iz širokoga područja tehnike abecednim poretkom, kako je to uobičajeno u leksikonima. Uz naziv pojma na hrvatskome jeziku donosi nazive na engleskom, njemačkom i ruskom jeziku, definiciju i opis pojma, te poveznice s bliskim pojmovima...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

62,00 KM .

Podaci

Autor Zvonimir Jakobović
Izdavač Leksikografski zavod
Godina 2007
Uvez tvrdi
Broj stranica 1220
ISBN 978-953-268-004-1
Jezik Hrvatski

Više informacija

Tehnički leksikon okuplja osustavljene pojmove iz širokoga područja tehnike abecednim poretkom, kako je to uobičajeno u leksikonima. Uz naziv pojma na hrvatskome jeziku donosi nazive na engleskom, njemačkom i ruskom jeziku, definiciju i opis pojma, te poveznice s bliskim pojmovima.

Obrađuje pojmove u svjetlu suvremenih nastojanja tehničkoga normiranja kao jednoga od osnovnih uvjeta ujednačivanja proizvodnje i primjene tehničkih dostignuća i prijenosa informacija, te zaštite čovjeka i njegova okoliša u uvjetima održivoga razvoja.

Leksikon okuplja suvremeno hrvatsko strukovno nazivlje, pružajući oslonac njegovu daljnjem razvoju. Bilježi imena znanstvenika, pronalazača, izumitelja i konstruktora po kojima je u tehnici nešto nazvano. Popraćen je kazalom tehničkih naziva na engleskom, njemačkom i ruskom jeziku.

Tehnički leksikon, na kojem je uz uredništvo radilo oko 140 suradnika iz svih područja tehnike, sadržava više od osam tisuća leksikografskih natuknica, mnoge složene prema pojmovima u više tehničkih struka, gotovo šest stotina tehničkih crteža i shema, oko tri stotine fotografija, te velik broj preglednih tablica.

29 drugih knjiga iz iste kategorije: