IZVANZEMALJAC Prikaži uvećano

IZVANZEMALJAC

Avi Loeb

Znanje d.o.o.

9789533606170

Novi proizvod

 U knjizi Izvanzemaljac Loeb čitatelja upoznaje s uzbudljivom pričom o prvom međuzvjezdanom posjetitelju uočenom u Sunčevu sustavu. Iznosi svoju kontroverznu teoriju i teške posljedice koje iz nje proizlaze: za znanost, religiju i budućnost naše vrste i našega planeta. Potiče čitatelja da posegne za zvijezdama i kritički razmišlja o tajnama svemira, koliko se god čudnima doimale.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

27,20 KM .

Podaci

Autor Avi Loeb
Izdavač ZNANJE d.o.o.
Godina 2023
Uvez meki
Broj stranica 256
Format 13,5x20,5 cm
ISBN 9789533606170
Jezik Hrvatski

Više informacija

Ugledni harvardski astronom iznosi svoju kontroverznu teoriju o posjetu izvanzemaljske tehnologije našem Sunčevu sustavu. Potkraj 2017. godine znanstvenici su u havajskom opservatoriju uočili objekt koji je projurio Sunčevim sustavom. Kretao se toliko brzo da je mogao potjecati samo s druge zvijezde. Vodeći harvardski astronom Avi Loeb ustvrdio je da to nije bio asteroid, jer bio je prebrz i imao je neobičnu putanju, a za sobom nije ostavio plinski trag ili krhotine. Stoga je pretpostavio kako je riječ o objektu koji je proizvela daleka izvanzemaljska civilizacija. U knjizi Izvanzemaljac Loeb čitatelja upoznaje s uzbudljivom pričom o prvom međuzvjezdanom posjetitelju uočenom u Sunčevu sustavu. Iznosi svoju kontroverznu teoriju i teške posljedice koje iz nje proizlaze: za znanost, religiju i budućnost naše vrste i našega planeta. Potiče čitatelja da posegne za zvijezdama i kritički razmišlja o tajnama svemira, koliko se god čudnima doimale.

"Potkraj 2017. znanstvenici u havajskom opservatoriju zamijetili su objekt koji je projurio Sunčevim sustavom. Djelomice memoarsko djelo, a djelomice apel da otvorena uma prihvatimo mogućnosti koje svemir nudi - konkretno, život. Loeb je jedan od najmaštovitijih i najrječitijih znanstvenika današnjice."

- The New York Times "Dobro napisano i neodoljivo." - Forbes "Briljantno... Loebov provokativan popularnoznanstveni rad zabavit će one koji se pitaju jesmo li sami u svemiru." - Publishers Weekly

29 drugih knjiga iz iste kategorije: