LAURIN IZVORNIK Prikaži uvećano

LAURIN IZVORNIK

Vladimir Nabokov

Vuković & Runjić

9789532860382

Novi proizvod

Ne radi se ovdje o sasvim običnoj knjizi. Svaka stranica knjige donosi izvorne bilješke Vladimira Nabokova s rukom ispisanih kartica, točnije njih 138. Fotografije kartica su perforirane i mogu se ukloniti ili presložiti, kao što je pisac vjerojatno i sam činio dok je pisao roman, a to u ovom slučaju možete i vi...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

52,70 KM .

Podaci

Autor Vladimir Nabokov
Izdavač Vuković & Runjić
Godina 2009
Uvez tvrdi
Broj stranica 304
ISBN 978-953-286-038-2
Jezik Hrvatski

Više informacija

Prije smrti Vladimir Nabokov ostavio je svojim nasljednicima upute da spale 138 rukom ispisanih kartica, skicu njegovog posljednjeg nedovršenog romana "Laurin izvornik". Ali supruga Vera nije imala snage uništiti djelo svoga muža, a kad je ona umrla, sudbina rukopisa prešla je na njihovog sina. 

Dmitri Nabokov, kojemu je sada 75 godina, jedini živi nasljednik ruskog romanopisca i prevoditelj mnogih njegovih djela, tri se desetljeća borio s odlukom da li da poštuje želju svog oca ili da za potomstvo sačuva posljednji tekst jednog od najvećih pisaca dvadesetog stoljeća. 

Njegova odluka da napokon dopusti objavljivanje tog fragmentarnog teksta – mračnog i opsjednutog smrtnošću, a ipak zaigranog – omogućuje nam da još jednom doživimo Nabokova na vrhuncu njegove veličanstvene kreativnosti.

Međutim, ne radi se ovdje o sasvim običnoj knjizi. Svaka stranica knjige donosi izvorne bilješke Vladimira Nabokova s rukom ispisanih kartica, točnije njih 138. Fotografije kartica su perforirane i mogu se ukloniti ili presložiti, kao što je pisac vjerojatno i sam činio dok je pisao roman, a to u ovom slučaju možete i vi.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: