U ŠTO VJERUJEM? Prikaži uvećano

U ŠTO VJERUJEM?

Lav Nikolajevič Tolstoj

VBZ

9789533043807

Novi proizvod

Ogled "U što vjerujem?" donosi autorov konačni stav o religijskim pitanjima i prakticiranju vjere. Poduzimajući minucioznu egzegezu, briljantnim stilom i oštrinom, Tolstoj interpretira mjesta iz svetih tekstova koja nalazi suprotstavljenima onome što on želi živjeti: Kristovu nauku...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

28,50 KM .

Podaci

Autor Lav Nikolajevič Tolstoj
Izdavač VBZ
Godina 2012
Uvez tvrdi
Broj stranica 157
ISBN 978-953-304-380-7
Jezik Hrvatski

Više informacija

Ogled "U što vjerujem?" donosi autorov konačni stav o religijskim pitanjima i prakticiranju vjere. Poduzimajući minucioznu egzegezu, briljantnim stilom i oštrinom, Tolstoj interpretira mjesta iz svetih tekstova koja nalazi suprotstavljenima onome što on želi živjeti: Kristovu nauku.

Uspoređujući različita izdanja i prijevode, autor zaključuje da kontradikcija zapravo nema – Spasitelj je vrlo jasno izrekao svoju poruku, i ona je u početku nedvosmisleno i zapisana. Sva iskrivljenja, koja su tolika da zapravo u potpunosti izvrću izvorno učenje, dolaze iz kasnijih prijepisa i prepravki koje, autor zaključuje, nisu nimalo slučajne.

One su redom posljedica crkvenog iskrivljenja nauka, metode kojom je institucija u koju sam Krist nije mnogo polagao, zadobila i zadržala moć i vlast. Tolstojev antiklerikalni napad iznimno je dalekosežan i ubojit, pogotovo uzme li se u obzir snaga koju Crkva u ondašnjoj Rusiji ima, te Tolstojev ugled u ondašnjem – kao, uostalom, i današnjem – svijetu.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: