OTOK SVIJETA Prikaži uvećano

OTOK SVIJETA

Michael D. O'Brien

Treći dan

9789537923006

Novi proizvod

U O'Brienovim očima Hrvatska je otok svijeta sa svojom vertikalom odnosa prema Bogu i u odanosti prema istini i vlastitoj povijesti. Izvor njene patnje je u obrani te vertikale. Ako ona nestane sa svojom vertikalom i svijet će propasti, sunovratit će se u suvremeni kamenolom robovlasništva novoga doba.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

37,50 KM .

Podaci

Autor Michael D. O'Brien
Izdavač Treći dan
Godina 2012
Uvez meki
Prevoditelj Aleksandra Chwalowsky
Broj stranica 751
ISBN 9789537923006
Jezik Hrvatski

Više informacija

"Otok svijeta" od početka do kraja roman je sukoba između dobra i zla, kontrast idiličnih
Rajskih Polja i paklenoga Golog otoka. Kroz cijeli roman leti jedna neuhvatljiva lastavica - možda je ona savjest, duša, let u drugi svijet. Njezin glas valja slušati. Pokazuje da odgovora na mnoge jobovske probleme i patnje na zemlji nema, osim u vjeri da sve patnje ovoga svijeta nisu ništa prema slavi koja nas čeka u budućoj Domovini i da ljudsko oko nije vidjelo, srce osjetilo, što je Bog pripravio onima koji ga ljube...
U Godini smo vjere... Kada pročitaš Koncilske dokumente i Katekizam, korisno je pročitati i ovaj "Otok svijeta" po kršćanskoj koncepciji na razini nobelovskoga "Quo vadisa". Nisam nikada ništa slična čitao, niti ikada doživio da jedan stranac ovako književno voli hrvatski narod.

(Dr. Ratko Perić, mostarsko-duvanjski biskup)
 

30 drugih knjiga iz iste kategorije: