PROJEKTNI ZADATCI u nastavi matematike Prikaži uvećano

PROJEKTNI ZADATCI U NASTAVI MATEMATIKE

Sanja Janeš

Naklada Alfa

9789532977844

Novi proizvod

Priručnik o projektima u nastavi matematike bit će od velike pomoći učiteljima u izvođenju nastave.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

28,00 KM .

Podaci

Autor Sanja Janeš
Izdavač ALFA
Godina 2015
Uvez meki
Broj stranica 212
ISBN 9789532977844
Jezik Hrvatski
Predmet Matematika

Više informacija

Poučavajući matematiku, učenicima treba prenijeti njezinu ljepotu, sustavnost, preciznost, sveprisutnost, korisnost... Za osvajanje matematičkih vrhunaca potreban je dugotrajan, uporan i kontinuiran rad na koji nisu svi spremni. Zato je važno da učitelj bude vješt kako bi ohrabrio svoje učenike i pokazao im da oni mogu postići zacrtane matematičke ciljeve.

Neki su od osnovnih pretpostavki uspješnog metodičkog pristupa poučavanju, kojih je svjestan svaki učitelj, stalna promjena metoda poučavanja, stavljanje učenika u središte procesa učenja, suradničko učenje, mentorski pristup poučavanju. 

Projektnim pristupom razvijaju se sposobnosti uočavanja i razumijevanja problemskih situacija, traženja strategija za rješavanje, odabir najpovoljnijeg pristupa rješavanju, evaluacije i prezentacije. Rješavanjem matematičkih projektnih zadataka učenik koristi više razine kognitivnih procesa, razvija sistematiku, urednost, matematičku i jezičnu pismenost, kreativnost i ICT kompetencije. Postaje motiviran jer mu se pruža mogućnost primjene prethodo stečenih znanja i vještina, kako iz matematike, tako i iz ostalih područja učenja.

U ovom je priručniku niz primjera zanimljivih i realiziranih projekata i projektnih zadataka za učenike od 5. do 8. razreda. Za svaki primjer dan je okvir koji sadrži: temu, ciljeve, oblike rada, ishode, procese, zadatke, napomene te primjere realizacije. Mnogi od primjera bili su predstavljeni kao primjeri dobre prakse na županijskim, međušupanijskim i državnim skupovima učitelja matematike.

Priručnik je namijenjen učiteljima kao inspiracija i ohrabrenje za izradu vlasitih, novih matematičkih projekata i projektnih zadataka.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: