STOLJEĆE MUDROSTI -Pouke iz života Alice Herz-Sommer, najstarije živuće osobe koja je preživjela holokaust Prikaži uvećano

STOLJEĆE MUDROSTI -Pouke iz života Alice Herz-Sommer, najstarije živuće osobe koja je preživjela holokaust

Caroline Stoessinger

Planetopija d.o.o.

9789532572308

Novi proizvod

Stoljeće mudrosti nadahnjujuća je priča o ženi koja je svojom odlučnošću da se u životu usmjeri isključivo na dobro uspjela preživjeti neke od najcrnjih razdoblja ljudske povijesti.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

31,30 KM .

Podaci

Autor Caroline Stoessinger
Izdavač Planetopija d.o.o.
Godina 2012
Uvez meki
Broj stranica 164
Format 23x15 cm
ISBN 978-983-257-230-8
Jezik Hrvatski

Više informacija

Sa 108 godina Alice Herz-Sommer najstarija je živuća osoba koja je preživjela holokaust. Ova koncertna pijanistica još je uvijek samostalna i vježba po tri sata na dan te nadahnjuje znane i neznane da sačuvaju nadu u svojim srcima. U svom dugom životu vidjela je sve: preživjela je zatočeništvo u koncentracijskom logoru Theresienstadt, bila je na suđenju Adolfu Eichmannu, a tijekom života je imala sreće upoznati neka od najvećih imena 20. stoljeća kao što su Franz Kafka, Gustav Mahler, Leonard Bernstein i Rainer Maria Rilke.

No, usprkos svim teškoćama s kojima se susretala u životu, kao što su boravak u logoru, smrt majke, supruga i prijatelja koje su smaknuli nacisti, te preuranjena smrt njezina jedinog sina, proživjela je život bez gorčine. Smatra da je u tome uspjela jer u svakom čovjeku, pa čak i u neprijatelju, vidi ono ljudsko, a u svakoj situaciji traži ono dobro. A za glazbu kaže da je bila slamka koja joj je omogućila spas.

Stoljeće mudrosti nadahnjujuća je priča o ženi koja je svojom odlučnošću da se u životu usmjeri isključivo na dobro uspjela preživjeti neke od najcrnjih razdoblja ljudske povijesti.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: