TKO JE UBIO JOHNA LENNONA? Prikaži uvećano

TKO JE UBIO JOHNA LENNONA?

Lesley-Ann Jones

Rockmark

9789538292095

Novi proizvod

Tko je ubio Johna Lennona? Životi, ljubavi i smrti najveće rock zvijezde novo je izdanje glazbene knjižare Rockmark koje je ugledala svjetlo dana paralelno sa svjetskom premijerom knjige i to u godini u kojoj se obilježava nekoliko važnih obljetnica: 80 godina od rođenja Johna Lennona i 40 godina od njegove smrti; 60 godina od formiranja Beatlesa u Hamburgu i 50 godina od njihova razlaza.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

49,00 KM .

Podaci

Autor Lesley-Ann Jones
Izdavač ROCKMARK
Godina 2020
Uvez meki
Broj stranica 390
Format 16.5 x 24.0 cm
ISBN 9789538292095
Jezik Hrvatski

Više informacija

Lesley-Ann Jones, autorica hvaljenih biografija o Davidu Bowieju i Freddieju Mercuryju, u svojoj novoj knjizi detaljno istražuje enigmu po imenu John Lennon, od njegovih najranijih dana u Liverpoolu, preko Londona i Tokyja, sve do smrti u New Yorku.

Secirajući i objašnjavajući sloj po sloj njegovih različitih životnih faza, ljubavi, glazbenih ostvarenja, bitnih ljudi i događaja, Jones slaže sliku kompleksne i kontradiktorne osobe kakav je slavni Beatle i bio, te postavlja zanimljivo pitanje - tko je doista ubio Johna Lennona? Jer hici koje je 8. prosinca 1980. ispalio Mark Chapman bili su tek posljednji čavao u lijes, stoji u najavi.

Oslanjajući se na svoju 25 godina dugu karijeru glazbene novinarke, vlastita istraživanja i ekskluzivne informacije, autorica na 390 stranica praćenih fotografijama analizira svaki Lennonov potez, u čemu joj pomažu brojni sugovornici iz glazbenog svijeta - mnogi od njih bliski s Johnom Lennonom - a neke teme i spoznaje do sada nisu bile u potpunosti poznate javnosti: je li odnos s menadžerom Beatlesa, Brianom Epsteinom, bio više od poslovnog? Kakav je odnos imao s Bowiejem? Kako je izgledao tzv. Izgubljeni vikend, Lennonovo druženje s May Pang, partnericom koju mu je namjestila Yoko? Kako su se Lennon i Yoko nosili s otmicom Kyoko, kćeri Yoko iz prvog braka? S kime je Yoko Ono živjela ni tjedan dana nakon Lennonove smrti?

Također pogledajte

27 drugih knjiga iz iste kategorije: