JUGOTON GORI ! Prikaži uvećano

JUGOTON GORI !

Marko Pogačar

Sandorf

9789537715335

Novi proizvod

Ova Pogačareva knjiga može se čitati kao autobiografija. Knjigom su obuhvaćeni i neki bezvremeni klasici jednako kao i remek-djela undergounda. Pogačar nam ovim intimističkim zapisima govori da nam te veze itekako nedostaju, a da je glazba ta koja će nas uvijek podsjećati da negdje postoji drugačiji svijet.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

29,50 KM .

Podaci

Autor Marko Pogačar
Izdavač Naklada Sandorf
Godina 2014
Uvez meki
Broj stranica 165
ISBN 9789537715335
Jezik Hrvatski

Više informacija

Ova Pogačareva knjiga može se čitati kao autobiografija. Ali to nije zato što ona otkriva dosad nepoznate pojedinosti o ovom nestvarnom pjesniku, svjetskom putniku i britkom esejistu, već zato što se kroz pedesetak pjesama domaćeg novog vala osamdesetih i kasnije punk rock scene koja je iz njega proizašla objašnjava jedno odrastanje, pronalaze se izgubljene veze za mlađu generaciju nepoznatog života prije rata s početka devedesetih i onoga što je uslijedilo nakon toga. Knjigom su obuhvaćeni i neki bezvremeni klasici jednako kao i remek-djela undergounda. Pogačar nam ovim intimističkim zapisima govori da nam te veze itekako nedostaju, a da je glazba ta koja će nas uvijek podsjećati da negdje postoji drugačiji svijet.

Marko Pogačar donosi zanimljivu priču o vlastitom sazrijevanju kroz glazbeni katalog pjesama Yu i post-Yu scene od šezdesetih do devedesetih godina prošlog stoljeća. Pred sobom imate rock-kritiku u svom najboljem izdanju, ali s tom iznimkom da autor kroz prikaz pjesama ne kritizira njihove izvođače, već prvenstveno sebe, a nije ostao dužan ni društvu u kojem je odrastao.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: