GLAZBA KAO ALKEMIJA Prikaži uvećano

GLAZBA KAO ALKEMIJA

Tom Service

Školska knjiga

9789530609945

Novi proizvod

Putovanja s velikim dirigentima i njihovim orkestrima.
Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

40,70 KM .

Podaci

Autor Tom Service
Izdavač Školska knjiga
Godina 2021
Uvez meki
Broj stranica 256
Format 14x22
ISBN 9789530609945
Jezik Hrvatski

Više informacija

Putovanja s velikim dirigentima i njihovim orkestrima.

Kritičar i muzikolog Tom Service od djetinjstva se divi dirigentima i njihovoj moći, a u ovoj knjizi donosi svoj odabir šestorice dirigenata – Valerija Gergijeva, Marissa Jansonsa, Jonathana Notta, Simona Rattlea, Ivána Fischera i Claudija Abbada.
Autor ulazi u prostorije za probe nekih od najinspirativnijih orkestralnih suradnji na svijetu – i bilježi kako velika dirigentska imena stvaraju i rade s velikim orkestrima.

Razgovori s njima otvaraju prozor u tajanstvenost, ali i praktične aspekte dirigentskog poziva. Panorama velikih dirigentskih osobnosti i značajnih europskih orkestara (Londonski simfonijski orkestar i Svjetski orkestar za mir, Kraljevski Concertgebouw orkestar, Bamberški simfoničari, Berlinska filharmonija, Budimpeštanski festivalski orkestar i Festivalski orkestar iz Luzerna) u šest poglavlja knjige otkriva tek djelić magije i alkemije glazbe koja je toliko bliska svakom slušatelju, a opet nedokučiva.
U knjizi i detaljima jednako će uživati stručnjaci, pasionirani slušatelji klasične glazbe, posjetitelji koncerata, kao i znatiželjnici koji kroz ovaj aspekt društvene zbilje i kulture mogu promatrati i prelamanje socio-političkih uvjetovanosti i posljedica te način psiho-socijalne interakcije u čudesnoj, specifičnoj zajednici kakva je orkestar. (Iva Lovrec Štefanović, muzikologinja)

27 drugih knjiga iz iste kategorije: