DA SE NE ZABORAVI Prikaži uvećano

DA SE NE ZABORAVI

Niko Luburić

HKD SV. JERONIMA

9789532271010

Novi proizvod

DA SE NE ZABORAVI - II. knjiga Glazbena izvješća iz Sarajeva i Mostara 2008.-2018.

Knjiga opisuje glazbene nastupe solista, zborova i orkestara u više gradova i mjesta Bosne i Hercegovine. Knjiga je izašla iz tiska početkom listopada 2019. godine u izdanju Hrvatskog književnog društva sv. Jeronima iz Zagreba...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

15,00 KM .

Podaci

Autor Niko Luburić
Izdavač HKD SV. JERONIMA
Godina 2019
Uvez tvrdi
Broj stranica 220
ISBN 978-953-227-101-0
Jezik Hrvatski

Više informacija

DA SE NE ZABORAVI - II. knjiga Glazbena izvješća iz Sarajeva i Mostara 2008.-2018.

Knjiga opisuje glazbene nastupe solista, zborova i orkestara u više gradova i mjesta Bosne i Hercegovine. Knjiga je izašla iz tiska početkom listopada 2019. godine u izdanju Hrvatskog književnog društva sv. Jeronima iz Zagreba.

Posebna je vrijednost ove knjige jer sadrži brojna izvješća kulturnoga, vjerskoga i glazbenoga života iz Bosne i Hercegovine, što će biti dostupno čitatelju, povjesničaru, muzikologu na jednom mjestu kao vrijedan pisani spomenik novije povijesti bosansko-hercegovačkih Hrvata. Autor je uz ovu knjigu objavio još pet vlastitih djela, te šest kao supriređivač. 

Glazbenik i sveučilišni predavač Niko Luburić u doba svoga boravka u Sarajevu, a sada u Mostaru osnovao je i vodio mnoge pjevačke zborove. U desetogodišnjem razdoblju, koje obuhvaća ovu knjigu, vodio je i vodi Mješoviti zbor studenata laika ''Sv. Luka'' KBF-a iz Sarajeva, Katedralni mješoviti zbor ''Marija'' iz Mostara i Mješoviti zbor studenata Teološko-katehetskog instituta iz Mostara.

Nastupi svih tih zborova i orkestara opisani su u ovim glazbenim izvješćima. I ne samo to. Tu nalazimo opise nastupa gostojućih zborova, kao što su Zbor Opere Narodnoga kazališta iz Sarajeva, Dubrovački komorni zbor, Zbor dječaka i odraslih muškaraca aachenske katedrale iz Aachena i Ćirilo-Metodov kor iz Zagreba. 

30 drugih knjiga iz iste kategorije: