GEOMORFOLOGIJA BOSNE I HERCEGOVINE Prikaži uvećano

GEOMORFOLOGIJA BOSNE I HERCEGOVINE

Dr. Alen Lepirica

Sarajevo Publishing

9789958215964

Novi proizvod

Ovo djelo može poslužiti: geolozima, prostornim planerima, urbanistima, klimatolozima, biolozima, hidrolozima, inženjerima šumarstva i građevine, turizmolozima, agropedolozima, organima uprave, višem vojnom i policijskom kadru, odnosno svima, čiji je angažman i profesionalno opredjeljenje vezano za terene Bosne i Hercegovine. 

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

25,00 KM .

Podaci

Autor Dr. Alen Lepirica
Izdavač Sarajevo publishing
Godina 2013
Uvez meki
Broj stranica 208
ISBN 9789958215964
Jezik Hrvatski

Više informacija

Ovo djelo može poslužiti: geolozima, prostornim planerima, urbanistima, klimatolozima, biolozima, hidrolozima, inženjerima šumarstva i građevine, turizmolozima, agropedolozima, organima uprave, višem vojnom i policijskom kadru, odnosno svima, čiji je angažman i profesionalno opredjeljenje vezano za terene Bosne i Hercegovine. Bitno je istaći da veći dio područja Bosne i Hercegovine, do sada, nije detaljnije geomorfološki istražen. Autor je, zbog toga, naveo brojne hipoteze (naučne pretpostavke) o morfogenezi i morfoevoluciji reljefnih oblika, tako da udžbenik umnogome ima obilježje originalnog naučnog rada.

Djelo je podijeljeno u tri cjeline. Prvi dio je uvodni dio, u drugom dijelu iznešena su osnovna geomorfološka i geološka obilježja Bosne i Hercegovine i trećem dijelu, koji je i najobimniji, opisuje pet geomorfoloških makroregija Bosne i Hercegovine. 

16 drugih knjiga iz iste kategorije: