100 NAJLJEPŠIH TRGOVA SVIJETA Prikaži uvećano

100 NAJLJEPŠIH TRGOVA SVIJETA

Svjetlana Veble, Danijela Žitković

VEBLE commerce

9789532510539

Novi proizvod

eličanstvene fontane i kipovi kao i šarene tržnice pune obilja mame turiste u srca slavnih gradova. Trgovi su središta vreve velikih gradova, koja funkcioniraju kao sastajališta trgovaca i turista, ljubavnika i prijatelja, oni tvore užurbano središte velikih gradova: slavni trgovi u srcu grada...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

80,00 KM .

Podaci

Autor Svjetlana Veble, Danijela Žitković
Izdavač VEBLE commerce
Godina 2008
Uvez tvrdi
Broj stranica 208
ISBN 978-953-251-053-9
Jezik Hrvatski

Više informacija

Veličanstvene fontane i kipovi kao i šarene tržnice pune obilja mame turiste u srca slavnih gradova. Trgovi su središta vreve velikih gradova, koja funkcioniraju kao sastajališta trgovaca i turista, ljubavnika i prijatelja, oni tvore užurbano središte velikih gradova: slavni trgovi u srcu grada. Raznolika su sastajališta svojih građana, turističke znamenitosti, zadnje postaje hodočašća, muzeji na otvorenome ili obični sajamski trgovi gdje trgovci mogu prodavati svoju robu. Turističke su atrakcije, odredišta gorljivih hodočasnika, muzeji na otvorenome i prometna sajmišna mjesta puna tradicionalne ili egzotične robe. 

Kroz povijest sajamski trg igra važnu ulogu u starim europskim gradovima. Tu su se okupljali trgovci. Burze, pokrivene tržnice, gradske vijećnice, crkve i katedrale građene su na trgovima. Stari je grad rastao oko trga na kojemu je bio sajam ili tržnica. Bogati trgovci sagradili su kuće za stanovanje i kuće za trgovanje do gradske vijećnice.

Ova je tradicija izgradnje grada tipična za Europu. Drugi se dijelovi svijeta ne mogu natjecati s kulturno važnim sajamskim trgovima Europe. Sjeverna Amerika ima samo nekoliko trgova izgrađenih u tome stilu, i to zahvaljujući europskim doseljenicima. U sjevernoj Africi trg ima ulogu središnjega mjesta trgovanja i diktira način života u gradu.

Sajamski trgovi turističke su znamenitosti jer su postali okupljališta građana, uglavnom zahvaljujući kavanama, restoranima, čajanama i muzejima koji stvaraju dojam o tome kakav je grad bio prije i o tome kakav je život danas.

Također pogledajte

14 drugih knjiga iz iste kategorije: