100 NAJLJEPŠIH NACIONALNIH PARKOVA SVIJETA Prikaži uvećano

100 NAJLJEPŠIH NACIONALNIH PARKOVA SVIJETA

Vesna Valenčić

VEBLE commerce

9789532510218

Novi proizvod

Ova će vas knjiga povesti na putovanje do najljepših mjesta na Zemlji što ih je stvorila priroda. Klimatski uvjeti i posebna geološka svojstva gotovo svakog krajolika na Zemlji zajednički stvaraju niz nevjerojatno različitih okruženja, a svaki ima vlastiti osebujni šarm i jedinstvenu floru...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

80,00 KM .

Podaci

Autor Vesna Valenčić
Izdavač VEBLE commerce
Godina 2007
Uvez tvrdi
Broj stranica 208
ISBN 978-953-251-021-8
Jezik Hrvatski

Više informacija

Ova će vas knjiga povesti na putovanje do najljepših mjesta na Zemlji što ih je stvorila priroda. Klimatski uvjeti i posebna geološka svojstva gotovo svakog krajolika na Zemlji zajednički stvaraju niz nevjerojatno različitih okruženja, a svaki ima vlastiti osebujni šarm i jedinstvenu floru. Svaka izmjena godišnjih doba transformira prirodni krajolik, a igra svjetlosti između dana i sutona, kao i između dana i noći, svugdje je drukčija. 

Zemlja je milijunima godina bila prepuštena sama sebi, sve dok moderna civilizacija nije počela narušavati njezinu prirodnu ravnotežu. Čovječanstvo je prekasno spoznalo prijeteću opasnost, pa su tek početkom dvadesetog stoljeća vlade diljem svijeta počele uspostavljati prirodne rezervate, prirodne spomenike ili parkove prirode. Ti su zaštićeni parkovi posljednja područja gdje mnoge životinjske vrste, kojima prijeti istrebljenje, mogu živjeti u miru. 

Danas postoje tisuće osebujnih prirodnih rezervata diljem svijeta, a njihov se broj svake godine povećava. U ovoj knjizi su po prvi put u jednom svjetskom izdanju, uz svjetska veličanstvena čuda prirode, predstavljena i dva hrvatska nacionalna parka - Plitvička jezera i Kornati. 

Knjiga je opremljena grandioznim fotografijama u boji i kartama, te opisom parkova u kojima se spominje prošlost njihova nastanka pa sve do današnjih dana. Svi su parkovi precizno geografski određeni te se daju i upute kako do njih doći i gdje odsjesti.

Također pogledajte

16 drugih knjiga iz iste kategorije: