MONTESSORI DIJETE Prikaži uvećano

MONTESSORI DIJETE

Simone Davies

HARFA

9789537351977

Novi proizvod

Vrijeme je da promijenimo način na koji gledamo djecu rane dobi! Oslanjajući se na načela koja je razvila odgajateljica dr. Maria Montessori, Simone Davies pokazuje kako život s djecom rane dobi pretvoriti u bogato i uzajamno korisno vrijeme ispunjeno znatiželjom, učenjem, poštovanjem i otkrićima.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

49,00 KM .

Podaci

Autor Simone Davies
Izdavač HARFA
Godina 2022
Uvez meki
Broj stranica 248
Format 17 x 23,5
ISBN 9789537351977
Jezik Hrvatski

Više informacija

Opis
Pretvorite običan dom u Montessori dom…

I postanite SVJESNIJI, PAŽLJIVIJI I OPUŠTENIJI RODITELJI.

Vrijeme je da promijenimo način na koji gledamo djecu rane dobi! Oslanjajući se na načela koja je razvila odgajateljica dr. Maria Montessori, Simone Davies pokazuje kako život s djecom rane dobi pretvoriti u bogato i uzajamno korisno vrijeme ispunjeno znatiželjom, učenjem, poštovanjem i otkrićima.

Uz stotine praktičnih ideja za svaki aspekt života s malim djetetom, evo kako ćemo:
- ostati pribrani kada dijete nije i postaviti granice s ljubavlju i poštovanjem
- urediti svoj dom i riješiti se kaosa
- stvoriti Montessori aktivnosti koje odgovaraju djetetu od jedne do tri godine
- odgojiti znatiželjne učenike koji vole istraživati svijet oko sebe
- iskusiti iznenađenje i oduševljenje gledajući na svijet dječjim očima.

Simone Davies je Montessori učiteljica i autorica Montessori Notebooka, popularnog bloga i Instagram profila na kojima daje savjete, odgovara na pitanja i drži online radionice za roditelje diljem svijeta. Inače rodom iz Australije, sa svojom obitelji živi u Amsterdamu, gdje drži tečajeve za roditelje i djecu u školi Jacaranda Tree Montessori.

Djeca rane dobi mogu biti dvosjekli mač – u jednom vas trenutku nasmijavaju, a u drugome vas dovedu do ruba suza. Ne slušaju, bacaju stvari, ne žele spavati, jesti, ići na toalet. Ali djeca samo pokušavaju razumjeti svijet oko sebe i naći svoje mjesto u njemu.

Potaknuta godinama promatranja djece rane dobi, dr. Maria Montessori razvila je holističku metodu za pomoć djeci da nauče ono što je priroda – a ne njihovi tradicionalni učitelji ili iznemogli roditelji – i namjeravala. Sada Simone Davies, školovana Montessori učiteljica, preoblikuje tu metodu u program za roditelje.

Ovdje ćete naučiti pet načela za poticanje djetetove prirodne radoznalosti, ali prvo morate imate povjerenja u dijete i poticati njegov osjećaj čuđenja. Naučit ćete kako urediti prostor slijedeći načela Montessori pristupa, uključujući i namještaj prilagođen djetetovoj visini, i kako organizirati sve elemente jedne aktivnosti na jednome mjestu, držeći se one stare izreke „manje je više“. Naići ćete na poglavlja o njegovanju suradnje i postavljanju granica. Korak po korak naučit ćete kako ovaj način života uklopiti u svakodnevni život i rutine kao što su obroci, spavanje, pranje zubi, odlazak na toalet, odnos prema braći i sestrama, opraštanje od dude. Također, upoznat ćete se s nekim divnim Montessori vještinama, kao što je tzv. Montessori okret kaputa.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: