KAD JE LJUTA, VJERVERICA NE SLUŠA - slikovnica Prikaži uvećano

KAD JE LJUTA, VJEVERICA NE SLUŠA - slikovnica

Tatjana Gjurković i Tea Knežević

EVENIO

9789538008658

Novi proizvod

Ljutnja, uz strah i tugu, pripada skupini osnovnih osjećaja kod male djece. Ona je vrlo snažna emocija koja pokreće tijelo i izaziva fiziološke reakcije.

Vjeverica u slikovnici svoju ljutnju izražava ignoriranjem i kršenjem postavljenih granica, odnosno neposluhom. 

"Kad je ljuta, vjeverica ne sluša" spada u tzv. terapeutske priče.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

18,00 KM .

Podaci

Autor Tatjana Gjurković i Tea Knežević
Izdavač EVENIO
Godina 2018
Uvez meki
Broj stranica 20
Format 22.0 x 22.0 cm
ISBN 9789538008344
Jezik Hrvatski

Više informacija

Ljutnja, uz strah i tugu, pripada skupini osnovnih osjećaja kod male djece. Ona je vrlo snažna emocija koja pokreće tijelo i izaziva fiziološke reakcije. Mala djeca ne znaju često kako se snositi s tim osjećajem koji ih preplavljuje, pa trebaju pomoć odraslih da nauče na prihvatljiv način iskazati svoju ljutnju. Naime, svako neželjeno ponašanje kod djeteta, uzrok ima u nekoj emociji. Stoga je veliki izazov za roditelja, u odgoju djece prepoznati događaje i okolnosti koje su u djetetu uzrokovali ljutnju, a potom i loše ponašanje.

Vjeverica u slikovnici svoju ljutnju izražava ignoriranjem i kršenjem postavljenih granica, odnosno neposluhom. Naime, djeca svakodnevno čuju jako velik broj uputa i zabrana i nije neobično da se izgube u velikoj količini pravila. Stoga više ne znaju što je jako važno i čega se trebaju pridržavati, a što im je rečeno tek „usput”. Što su djeca manja, to im je teže zapamtiti i pridržavati se svih uputa i zahtjeva koje dobivaju iz okoline. Zato ne čudi da ih stalne opomene ljute što iskazuju tako da ne slušaju roditelje.

Kad je ljuta vjeverica ne sluša spada u tzv. terapeutske priče.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: