Novo MALE ŽENE - Knjiga prva Prikaži uvećano

MALE ŽENE - Knjiga prva

Louisa May Alcott

Znanje d.o.o.

9789533600307

Novi proizvod

Roman "Male žene - knjiga prva" prvi je svezak novog izdanja ovog bezvremenskog klasika objavljen u nakladi Znanje.

"Male žene" najomiljeniji je i najdugovječniji roman autorice koji govori o odrastanju četiriju sestara March u koje se već naraštajima čitateljice i čitatelji opetovano zaljubljuju. Nije tajna da je Alcott roman napisala prema događajima iz vlastitog života.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

24,30 KM .

Podaci

Autor Louisa May Alcott
Izdavač ZNANJE d.o.o.
Godina 2019
Uvez tvrdi
Broj stranica 307
Format 16.5 x 22.0 cm
ISBN 9789533600307
Jezik Hrvatski

Više informacija

Roman "Male žene - knjiga prva" prvi je svezak novog izdanja ovog bezvremenskog klasika u redigiranom prijevodu Tatjane Jukić, objavljen u nakladi Znanje.

Male žene najomiljeniji je i najdugovječniji roman autorice koji govori o odrastanju četiriju sestara March u koje se već naraštajima čitateljice i čitatelji opetovano zaljubljuju. Nije tajna da je Alcott roman napisala prema događajima iz vlastitog života. U obitelji Bronsona Alcotta, reformista i abolicionista, koja se družila s poznatim književnicima Ralphom Waldom Emersonom, Henryjem Davidom Thoreauom i Nathanielom Hawthorneom, autorica je sebe i sestre nerijetko uzdržavala "ženskim poslovima", radeći kao švelja, pralja i sluškinja. Uskoro je shvatila da može više zaraditi pisanjem. Male žene donijele su joj trajnu slavu i bogatstvo, a pritom su bile daleko od "djevojačke knjige" kakvu je od nje tražio izdavač. To je roman koji istražuje neprolazne teme: ljubav i smrt, rat i mir, sukob osobne ambicije i odgovornosti prema obitelji, te sraz Amerike i Europe.

RECENZIJE

"Jedna od najvažnijih ženskih knjiga svih vremena." The Guardian "Alcott je bila jedna od rijetkih književnica 19. stoljeća koja je stvorila snažne i neovisne ženske likove koji su se usudili razmišljati svojom glavom." National Women's History Museum "Roman je pisan jasnim i jednostavnim rečenicama, a svim djevojčicama šalje snažnu poruku da mogu biti sve ono što žele. Slobodno možemo reći da se u romanu naziru elementi feminizma, a u tome svakako prednjači lik Jo. Ona se nikada nije pokoravala društvenim normama koje su od nje zahtijevale da se ponaša na određeni način, primjeren dami, niti joj je bilo važno da se dobro uda. Čini se da je Alcott time željela poslati jasnu poruku da svaka djevojka i žena, prije svega, treba biti svoja i ne ovisiti ni o komu. To je jedna od knjiga koje dokazuju da je ženska snaga neuništiva." (zadovoljna.dnevnik.hr)

O autoru

Louisa May Alcott (1832. - 1888.) bila je američka književnica, spisateljica kratkih priča i pjesnikinja najpoznatija po romanima Male žene (1868.), Little Men (1871.) i Jo’s Boys (1886). Odrasla je među mnogim poznatim intelektualcima poput Ralpha Walda Emersona, Nathaniela Hawthornea, Henryja Davida Thoreaua i Henryja Wadsworth Longfellowa. Kritički uspjeh za svoj spisateljski rad počela je dobivati 1860-ih. Na početku karijere ponekad je koristila pseudonim A. M. Barnard, pod kojim je pisala romane za mlade koji su se fokusirali na špijune i osvetu. Umrla je 1888. godine u Bostonu, SAD. Alcott je bila jedna od rijetkih književnica 19. stoljeća koja je stvorila snažne i neovisne ženske likove koji su se usudili razmišljati svojom glavom." National Women's History Museum

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: