LUŽINOVA OBRANA Prikaži uvećano

LUŽINOVA OBRANA

Vladimir Nabokov

Vuković & Runjić

9789532860740

Novi proizvod

Mračan i povučen, Lužin je čudo od djeteta, šahovski genij koji več kao tinejdžer postaje majstor. Lužin putuje u velike gradove Europe na turnire i s lakoćom svladava protivnike. S trideset godina bori se protiv strastvenog talijanskog velemajstora Turatija, poznatog po brzim pobjedama, i služi se svojom pomno smišljenom obranom.
 

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

36,60 KM .

Podaci

Autor Vladimir Nabokov
Izdavač Vuković & Runjić
Godina 2011
Uvez meki
Broj stranica 200
ISBN 978-953-286-074-0
Jezik Hrvatski

Više informacija

Mračan i povučen, Lužin je čudo od djeteta, šahovski genij koji več kao tinejdžer postaje majstor. Uvijek u pratnji zlokobnog Valentinova, dijelom mentora a dijelom svodnika, Lužin putuje u velike gradove Europe na turnire i s lakoćom svladava protivnike. Njegovo ime šapće se s poštovanjem, njegove pobjede proglašavaju se besmrtnim. S trideset godina bori se protiv strastvenog talijanskog velemajstora Turatija, poznatog po brzim pobjedama, i služi se svojom pomno smišljenom obranom.
 
No kad nije za šahovskom pločom, Lužina zbunjuje svijet koji ga okružuje i uzalud traži objašnjenje za način na koji se nižu događaji u njegovu životu. Čini se da nema nikakve logike iza poteza njegove snobovske punice, sjećanja na njegova plašljiva, obožavana oca, čak ni iza uredno presavijenoga rupčića u njegovu džepu ili spirale narančine kore.
 
U životu je Lužin pijun koji odozdo gleda nejasne figure što se nadvijaju nad njim. Smišlja sredstvo kojim će možda moći osujetiti namjere svojeg zagonetnog, veličanstvenog protivnika. Sredstvo koje podrazumijeva proizvoljnu, apsurdnu i posve nezamislivu kombinaciju poteza...

30 drugih knjiga iz iste kategorije: