INDEKS STRAHA Prikaži uvećano

INDEKS STRAHA

Robert Harris

Vuković & Runjić

9789532861020

Novi proizvod

Njegovo je ime brižljivo skriveno od javnosti, ali u uskim kružocima superbogataša dr. Alexander Hoffmann je legenda: znanstvenik-vizionar čiji računalni softver pretvara u zlato sve što dotakne. 

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

36,60 KM .

Podaci

Autor Robert Harris
Izdavač Vuković & Runjić
Godina 2014
Uvez meki
Broj stranica 294
ISBN 978-953-286-102-0
Jezik Hrvatski

Više informacija

Njegovo je ime brižljivo skriveno od javnosti, ali u uskim kružocima superbogataša dr. Alexander Hoffmann je legenda: znanstvenik-vizionar čiji računalni softver pretvara u zlato sve što dotakne. Nakon što mu je u CERN-u obustavljen projekt, on je na svoju ruku razvio revolucionarni oblik umjetne inteligencije koji predviđa pomake na financijskim tržištima s jezovitom točnošću. Algoritam je temeljen na indeksu straha. Hoffmannov ulagački fond sa sjedištem u Ženevi zarađuje milijarde.

 
No u osvit 6. svibnja 2010., dok znanstvenik i supruga spavaju, uljez se probija kroz sofisticirani zaštitni sustav njihove palače na obali Lemanskog jezera. Tako započinje snomorica paranoje i užasa: sati protječu u vrtoglavom nizu događaja dok dr. Hoffmann očajnički pokušava otkriti kakav ga to zlokobni neprijatelj želi uništiti.
Njegova ga potraga prisiljava da se suoči s najdubljim pitanjima o tome što znači biti čovjek. Do trenutka kad se na Ženevu spusti noć, svjetska će financijska tržišta biti u metežu, a Hoffmannov – i naš – svijet izmijenjen zauvijek.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: