Čelične konstrukcije u arhitekturi Prikaži uvećano

ČELIČNE KONSTRUKCIJE U ARHITEKTURI

Marta Sulyok - Selimbegović

Golden marketing

9789532123647

Novi proizvod

Problemi projektiranja i osnovnih proračuna čeličnih konstrukcija prikazani su na jednostavan način studentima arhitekture, iako se radi o konstrukcijama s poseb­nim zahtjevima za globalnom i lokalnom stabilnošću...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

54,00 KM .

Podaci

Autor Marta Sulyok - Selimbegović
Izdavač Golden marketing
Godina 2008
Uvez tvrdi
Broj stranica 190
ISBN 9789532123647
Jezik Hrvatski

Više informacija

Problemi projektiranja i osnovnih proračuna čeličnih konstrukcija prikazani su na jednostavan način studentima arhitekture, iako se radi o konstrukcijama s poseb­nim zahtjevima za globalnom i lokalnom stabilnošću. Ovo je prvi udžbenik iz domene čeličnih konstrukcija namijenjen uglavnom studiju arhitekture, ali se njime mogu koristiti i diplomirani inženjeri arhitekture pri projekti­ranju svojih objekata s čeličnom konstrukcijom i spregnutim konstrukcijama.

Čelične su konstrukcije sadržajem posebna cjelina koja odgovara temama preda­vanja u okviru predmeta Nosive konstrukcije III, te studenti osim predavanja dobi­vaju i dopunske materijale, koji sadržavaju različite tablice, dijagrame, detalje vezane za mehaničko ponašanje različitih konstruktivnih sustava od čelika, koji im omogućuju i olakšavaju različita rješenja zadataka za izradu programa iz čeličnih konstrukcija.

Osim obrazloženja osnovnog pristupa projektiranju čeličnih konstrukcija, u knjizi «Čelične konstrukcije obrađuju se svi elementi sustava tih konstrukcija s mehaničkim ponašanjem, otpornosti pri graničnom stanju nosivosti, novim konceptom sigurnosti konstrukcija, projektiranje detalja čeličnih konstrukcija s priključenjima na potpornu konstrukciju, stanje sila s globalnom stabilnošću pri opterećenju u fazi izvedbe (što zahtijeva redoslijed montaže konstrukcije) i pri eksploatacijskom opterećenju...


Ovaj udžbenik prvenstveno je namijenjen studentima Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji slušaju predmet Nosive konstrukcije III, jer se čelične konstrukcije predaju u okviru tog predmeta, uz drvene. Ostali suvremeni sustavi od čelika i drva obraduju se kao poseban predmet u planu i programu studija arhitekture pa imaju i posebne udžbenike.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: