NAJLJEPŠI MUZEJI SVIJETA Prikaži uvećano

NAJLJEPŠI MUZEJI SVIJETA

Giulia Camin

Naklada Uliks

9789537306472

Novi proizvod

Tema knjige NAJLJEPŠI MUZEJI SVIJETA – izuzetnog vodiča koji nam pokazuje što se stoljećima radi u cijelom svijetu, s namjerom kreiranja pristupa znanju i divljenju najljepšim kulturološkim krea-cijama čovječanstva...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

158,00 KM .

Podaci

Izdavač Naklada Uliks
Godina 2010
Uvez tvrdi
Broj stranica 304
ISBN 978-953-7306-47-2
Jezik Hrvatski

Više informacija

Svjetski muzeji su svevremenske metafore ljudske žeđi za znanjem. Cilj im je osvjetliti područja u kojima kultura i znanje mogu postati moćni i demokratski instrumenti obogaćivanja zajednice i pojedinca: to su teme knjige NAJLJEPŠI MUZEJI SVIJETA – izuzetnog vodiča koji nam pokazuje što se stoljećima radi u cijelom svijetu, s namjerom kreiranja pristupa znanju i divljenju najljepšim kulturološkim krea-cijama čovječanstva.

Bogati izbor muzeja u ovoj knjizi uključuje najvažnije svjetske muzeje kako na Zapadu tako i na Istoku, koji posjeduju zbirke najraznovrsnijih djela. Uključeni su poznati muzeji kao oltari i muzeji kasnog 18. st. kao Dvorane čuda. Također su obuhvaćeni i arheološki muzeji – čuvari vrijednog sjećanja i znanja drevnih civilizacija – umjetnički muzeji, i specijalizirani muzeji arhitekture, etnografije i antropologije, nastali da sačuvaju za buduće generacije nestale ili ugrožene civilizacije i kulture. Uključeni su i prirodoslovni muzeji, koji nam daju uvid u nastanak i evoluciju ljudi, životinja i biljaka, kao i tematski muzeji koji prate struje i mreže mišljenja u posebnim granama znanja.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: