KONZERVACIJA I RESTAURACIJA KAMENA Prikaži uvećano

KONZERVACIJA I RESTAURACIJA KAMENA

Ivo Donelli, Hrvoje Malinar

UPI-2M BOOKS d.o.o.

9789536617357

Novi proizvod

Posebna vrijednost knjige jeste u izuzetno uspješnom, znalačkom povezivanju teorijskog znanja sa stručnom praksom. Autori pri iznošenju primjera nerijetko komentiraju i kritički ocjenjuju rezultate radova nudeći ponegdje i moguća alternativna rješenja. Na taj način je stvorena pretpostavka za pravilnu primjenu usvojenog znanja.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

46,20 KM .

Podaci

Autor Ivo Donelli, Hrvoje Malinar
Izdavač UPI-2M BOOKS d.o.o.
Godina 2015
Uvez meki
Broj stranica 231
ISBN 978-953-661-735-7
Jezik Hrvatski

Više informacija

Knjiga dvojice autora, iskusnih konzervatora-restauratora s višedesetljetnom praksom izvođenja zaštitnih radova na kamenoj baštini, prva je takve vrste u Hrvatskoj. Interdisciplinarnost u koju su utkani svi relevantni pojmovi i znanja iz geologije, petrologije, primijenjene kemije i fizike te posebno interdisciplinarna dijagnostička istraživanja, čine ovu knjigu vrijednom  ne samo studentima studija konzervacije-restauracije već svima koji se bave srodnim restauratorskim strukama i kamenom općenito. 
Posebna vrijednost knjige jeste u izuzetno uspješnom, znalačkom povezivanju teorijskog znanja sa stručnom praksom. Autori pri iznošenju primjera nerijetko komentiraju i kritički ocjenjuju rezultate radova nudeći ponegdje i moguća alternativna rješenja. Na taj način je stvorena pretpostavka za pravilnu primjenu usvojenog znanja

30 drugih knjiga iz iste kategorije: