KLASIČNI JEZIK ARHITEKTURE Prikaži uvećano

KLASIČNI JEZIK ARHITEKTURE

John Summerson

Golden marketing

9789536168781

Novi proizvod

U ovoj sam knjizi sabrao niz od šest predavanja emitiranih na BBC-u 1963. godine, koja se ovdje pojavljuju u gotovo neizmje-njenom obliku.

Više detalja

dostupno

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

61,60 KM .

Podaci

Autor John Summerson
Izdavač Golden marketing
Uvez tvrdi
Broj stranica 153
ISBN 9789536168781
Jezik Hrvatski

Više informacija

U ovoj sam knjizi sabrao niz od šest predavanja emitiranih na BBC-u 1963. godine, koja se ovdje pojavljuju u gotovo neizmje-njenom obliku. Ne osjećam potrebu da se zbog toga ispričavam, zato što je užitak s kojim sam radio te emisije za mene neodvojiv od uživanja u njihovom predmetu koji želim prenijeti svojim čitateljima. Izbacivanjem govornog radiofonskog idioma knjiga bi veoma mnogo izgubila.
Nešto sam ipak morao preraditi. U emisijama i u prvom izdanju knjige jezik klasike nekako se nedorečeno pretapa u jezik Moder nog pokreta. Mišljenja o tom pokretu, o njegovoj naravi i načeli ma, pa i o cijelom razvojnom procesu moderne arhitekture, u novi je su se vrijeme korjenito izmijenila, pa sam u skladu s tom pro mjenom u posljednjem poglavlju dopisao nekoliko stavaka.
BBC je prvobitnu seriju emisija popratio ilustriranom knjiži com. Sve ilustracije koje su se nalazile u knjižici reproducirane su u ovoj knjizi, a njima sam pridodao još gotovo šezdeset novih, u nadi da ću tako pojačati dojam slojevitosti, raznolikosti i bogatstva svoje teme.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: