RAZGOVOR S RADIMLJOM - Talking with Radimlja Prikaži uvećano

RAZGOVOR S RADIMLJOM - Talking with Radimlja

Javna ustanova RADIMLJA Stolac

9789926818302

Novi proizvod

Nekropola stećaka Radimlja najpoznatiji je lokalitet stećaka, srednjovjekovnih nadgrobnih spomenika, u Hercegovini. Pripada među najvrijednije spomenike srednjovjekovnoga razdoblja u BiH. Na nekropoli se nalazi 135 stećaka, od kojih su 63 ukrašena. Od 2002. godine nekropola je nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine pod zaštitom UNESCO-a.

Više detalja

dostupno

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

115,00 KM .

Podaci

Autor Miroslav Palameta, Miro Raguž
Izdavač Javna ustanova RADIMLJA Stolac
Godina 2017
Uvez tvrdi
Broj stranica 372
Format 30 x 30 cm
ISBN 978-9926-8183-0-2
Jezik hrvatski/engleski

Više informacija

Nekropola stećaka Radimlja najpoznatiji je lokalitet stećaka, srednjovjekovnih nadgrobnih spomenika, u Hercegovini. Pripada među najvrijednije spomenike srednjovjekovnoga razdoblja u BiH. Na nekropoli se nalazi 135 stećaka, od kojih su 63 ukrašena. Od 2002. godine nekropola je nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine pod zaštitom UNESCO-a.


Monografija „Razgovor s Radimljom“ / „Talking with Radimlja“ je visokokvalitetna dvojezična monografija. Sastoji se od tekstualnog dijela koji podrazumijeva znanstveno utemeljenu, a receptivnu studiju, s preglednim mapama, te kratkim opisom svakog spomenika, kao i fotografijama.

U razdoblju nakon upisa stećaka na popis zaštićene svjetske kulturne baštine UNESCO-a,  javlja se potreba afirmiranja kako bosansko-hercegovačke, tako i šire javnosti o važnosti ovih spomenika. Svjesni široke društvene vrijednosti nekropole, tim stručnjaka je izradio kvalitetnu monografiju koja sadrži sve detalje spomenika, a koja je upotpunjena vrhunskim fotografijama.

20 drugih knjiga iz iste kategorije: