MATERIJALNA KULTURA ZNAČENJE I PRAKSA Prikaži uvećano

MATERIJALNA KULTURA ZNAČENJE I PRAKSA

Igor Kulenović

Naklada Slap

9789531917575

Novi proizvod

U ovoj knjizi iznesene su osnovne karakteristike i obrasci arheološkog materijala na kojemu se temelji interpretacija društvenih procesa na početku kasnog brončanog doba u kontinentalnoj Hrvatskoj. Materijal je bio posebno zanimljiv upravo zbog toga što se čini da društvenih razlika u spomenutom razdoblju nema ili ih je nemoguće rekonstruirati...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

43,00 KM .

Podaci

Autor Igor Kulenović
Izdavač Naklada Slap
Godina 2013
Uvez meki
Broj stranica 162
ISBN 978-953-191-757-5
Jezik Hrvatski

Više informacija

U ovoj knjizi iznesene su osnovne karakteristike i obrasci arheološkog materijala na kojemu se temelji interpretacija društvenih procesa na početku kasnog brončanog doba u kontinentalnoj Hrvatskoj. Budući da je uža tema tumačenje društvenih odnosa materijalnom kulturom, materijal je bio posebno zanimljiv upravo zbog toga što se čini da društvenih razlika u spomenutom razdoblju nema ili ih je nemoguće rekonstruirati. 

Namjera ovog rada nije definitivna i konačna interpretacija nekog problema u arheologiji. Poanta je u tome da pokažemo kako je koncepcijski i interpretativni prostor puno širi od onog na koji smo navikli. Knjiga Materijalna kultura – značenje i praksa tek je mali korak prema sustavnom teorijskom promišljanju procesa koji su se mogli odvijati u prošlosti.

20 drugih knjiga iz iste kategorije: