ratarstvo, zemljoradnja, povrtlarstvo, voćarstvo i vinogradarstvo
Novi priručnik iz biblioteke Hrvatsko povrće dati će sve odgovore i savjete vezane uz uzgoj korjenastog povrća u RH poput mrkve, celera, peršina, pastrnjaka, hrena, cikle te rotkvice i rotkve. U novom priručniku prenesene su najnovije spoznaje u uzgoju navedenih kultura, agrotehnika proizvodnje, brojne bolesti, štetnici te najčešći korovi i njihovo...
Novi priručnik iz biblioteke Hrvatsko povrće koji obrađuje uzgoj krumpira, batata, čičoke, te egzotičnijih kultura: jama i đumbira, dati će sve odgovore vezane uz cjelokupnu tehnologiju proizvodnje te zaštitu od najčešćih biljnih bolesti i štetnika koji se mogu pojaviti na navedenim kulturama, ali i korova koji mogu predstavljati značajan problem u...
U priručniku proizvodnja lisnatog povrća prenesene su najnovije spoznaje u uzgoju salate (endivija i radič), špinata, blitve, matovilca te rikole, agrotehnika proizvodnje (uključivši i hidroponski uzgoj), brojne bolesti, štetnici te najčešći korovi i njihovo suzbijanje (kemijske, biološke i mehaničke mjere).
Knjiga “Ribarstvo” stručni je i seriozni udžbenik koji obuhvaća cjelokupnu problematiku morskog i slatkovodnog ribarstva, namijenjena studentima, stručnjacima: ihtiolozima, tehnolozima, ekolozima, nutricionistima, ali također i svim zainteresiranim praktičarima; športskim ribolovcima, akvaristima i ljubiteljima prirode
Knjiga Smilje, kemijski i okolišni aspekti je znanstvena monografija o smilju kao iznimno cijenjenoj biljnoj vrsti. Poseban naglasak stavljen je na specifičnosti eteričnog ulja hercegovačkog smilja, samonikla i plantažno uzgojena.