publicistika

publicistika

publicistika Ima 272 stavki.

po stranici
Prikazuje 205 - 216 of 272 stavki
  • Brzi pregled
    50,80 KM Na skladištu

    Knjiga Tijelo: Priručnik za korisnike trenutno je zauzela vrh liste bestelera New York Timesa, Washington Post ju je proglasio knjigom godine, a predložena je za niz nagrada. Na svoj neponovljivi brysonovski način, putujući kroz povijest, istražujući brojne podatke i slučajeve, otkriva nam kako ljudsko tijelo funkcionira, kako se čudesno iscjeljuje, ali i...

    50,80 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    50,80 KM Na skladištu

    U briljantnom bestseleru New York Timesa Johann Hari, istraživački novinar i autor hvaljene knjige Izgubljene veze, bavi se pitanjem presudnim za našu budućnost: što nam to neprestano i sve više podriva pažnju?

    50,80 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    57,80 KM Na skladištu

    Već dugi niz godina svjedočimo nizu skandala u farm. industriji. Od cijene lijeka za AIDS koja je preko noći porasla sa 17,5 dolara na 750 dolara do kompanije koja je radije dopustila da zalihama lijekova za rak istekne rok trajanja nego da snizi cijenu, primjera je mnogo. Sustav koji je nekoć dizajniran da potiče inovacije i unaprijedi brigu o...

    57,80 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    25,00 KM Na skladištu

    Knjiga obuhvaća crtice iz svakodnevice, zbirku tekstova s bloga nastalih u razdoblju od 2010. godine do 2022. godine. Tekstovi su podijeljeni u osam cjelina: vjera, obitelj, domovina, baština, društvo, posao, prijateljstvo i odmor.

    25,00 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    35,20 KM Na skladištu

    U knjizi Poziv na ljubav iznesena su izvorna razmatranja koja je isusovački svećenik Anthony de Mello redovito sastavljao u noći uoči održavanja duhovnih vježbi koje je vodio.

    35,20 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    30,00 KM Na skladištu

    Knjiga je skup autorovih javnih nastupa, razgovora, recenzija knjiga i dijela pisama upućenih ponajviše predstavnicima međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini od 1997. godine do 2005. godine s obzirom na obranu ljudskih prava, vjerskih i nacionalnih sloboda.

    30,00 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    47,70 KM Na skladištu

    Idiss, moja baka s majčine strane, rodila se 1863. u Jidišlandu, na zapadnoj granici Ruskog Carstva. Upoznala je siromaštvo, pa čak i bijedu Židova iz štetla u Besarabiji. Molitva petkom navečer završavala je zahvalom Gospodinu koji joj je dao kruha da nahrani obitelj. To je bilo apsurdno u njezinoj sadašnjoj situaciji.

    47,70 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    29,30 KM Na skladištu

    Nakon Montaignea, Antoine Compagnon poziva nas da provedemo jedno ljeto s Blaiseom Pascalom, francuskim filozofom, matematičarom, izumiteljem i fizičarom. Cijelo stoljeće dijeli Montaignea i Pascala, tu dvojicu intelektualaca, osnivača modernosti i utemeljitelja slobodne misli, ali su im razmišljanja o mnogo čemu slična. 

    29,30 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    27,70 KM Na skladištu

    Kad god se u povijesti naziru nemiri, zaziva se Machiavelli. Bio je svestran čovjek – povjesničar, pisac, pjesnik, filozof, politolog, zaljubljenik u slikarstvo, izume, medicinu i kartografiju, nepopravljivi provokator, ali prije svega, dragocjeni svjedok svog vremena. Dok putuje Europom, analizira odnose moći koji pokreću ljude i iskušava velike vladare.

    27,70 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    21,60 KM Na skladištu

    Marco Aime, poznati talijanski antropolog, knjigom Misliti drukčije vodi nas na uzbudljivo putovanje u svijet znanosti o čovjeku. U deset pojmova približava nam disciplinu koja nam može pomoći u razumijevanju sve bržih promjena, koje izravno utječu na naš život i kulturu.

    21,60 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    44,70 KM Na skladištu

    Generalova ljubav druga je knjiga proslavljene Balkanske sage međunarodno priznatog albansko-mak.pisca Luana Starove, u prijevodu Mate Marasa. Starova nastavlja priču o životu Oca u Prvome svjetskom ratu. U potrazi za očevom prošlošću pripovjedač putuje unatrag kroz vrijeme kako bi došao do važne, ali manje poznate epizode Velikog rata, u vrijeme kada su...

    44,70 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    29,30 KM Rasprodano

    Kao u bajkama, u srednjovjekovnoj književnosti koja nam dolazi iz davno nestalog svijeta čini se da je sve nadohvat ruke, a zapravo ništa nije. Sve se udaljava baš onda kada mislimo da smo shvatili. Sve što srednji vijek odražava, sve ono što mislimo da razumijemo o njemu, sve ono što nas dira ili odbija kod njega treba dovesti u pitanje, provjeriti,...

    29,30 KM
    Dodaj u košaricu Više
    Rasprodano
Prikazuje 205 - 216 of 272 stavki