PREMA NOVOJ ANIMACIJI Prikaži uvećano

PREMA NOVOJ ANIMACIJI

Mihaela Majcen Marinić

Meandar Media

9789533340470

Novi proizvod

Hrvatski animirani film jedno je od stvaralačkih, kulturnih područja po kojemu je Hrvatska svjetski poznata u filmskim krugovima, on je dio svjetske povijesti animiranog filma, obrađen u svim inozemnim povijesnim knjigama koje dodiruju ili se posvećuju animiranom filmu.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

39,90 KM .

Podaci

Autor Mihaela Majcen Marinić
Izdavač Meandar Media
Godina 2014
Uvez meki
Broj stranica 299
Format 17x21 cm
ISBN 9789533340470
Jezik Hrvatski

Više informacija

Hrvatski animirani film jedno je od stvaralačkih, kulturnih područja po kojemu je Hrvatska svjetski poznata u filmskim krugovima, on je dio svjetske povijesti animiranog filma, obrađen u svim inozemnim povijesnim knjigama koje dodiruju ili se posvećuju animiranom filmu. Iako je tijekom 1980-ih godina animirani film stagnirao, a na prijelazu u 1990-e proizvodno gotovo i zamro, koncem devedesetih, a osobito pred kraj 2000-e te tijekom prvog desetljeća novog stoljeća, doživio je pravu renesansu. No to je razdoblje ostalo slabo dokumentirano, nesustavno, tek prigodno, kritički praćeno, a historiografski nikako.

U tim okolnostima knjiga Mihaele Majcen Marinić jedinstvena je, jer je napravila ono što je posve nedostajalo: istražila i podastrla rasute, neobjedinjene i uglavnom nedostupne ili teško dostupe filmografske, biografske i bibliografske podatke, te ponudila sustavnu interpretaciju povijesnih okolnosti, proizvodnog dinamizma te stilskih promjena animiranog filma u promatranom razdoblju.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: