TEORIJA FILMA Prikaži uvećano

TEORIJA FILMA

Hrvoje Turković

Meandar Media

9789533340234

Novi proizvod

Teorija filma pisana je kako bi se razbistrila neka načelna pitanja od najopćenitije vrijednosti (pitanje “prirode filma”) ali iz osobite teorijske i problemske perspektive.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

45,90 KM .

Podaci

Autor Hrvoje Turković
Izdavač Meandar Media
Godina 2012
Uvez meki
Broj stranica 353
Format 17x21 cm
ISBN 9789533340234
Jezik Hrvatski

Više informacija

Teorija filma pisana je kako bi se razbistrila neka načelna pitanja od najopćenitije vrijednosti (pitanje “prirode filma”) ali iz osobite teorijske i problemske perspektive. Pristup razrađen ovdje može se nazvati epistemološko-komunikacijskim. Epistemološkim, jer smatra da se film obraća spoznajno temeljnom doživljaju, da je uređen tako da ga izaziva, vodi, razrađuje i preiničava. Komunikacijskim, jer je filmska razrada doživljaja uhodana stoga što je od društveno-razmjenske vrijednosti, budući da upravlja društvenim odnosima među pojedincima i društvenim skupinama.

Premda su problemi koji se dodiruju u knjizi dijelom općenačelni (mimetička, prikazivačka priroda filma, njegova tematizacijska orijentacija), glavno područje na kojem se razrađuje pristup jest klasično područje montaže, odnosno, još uže uzevši – kontinuirane montaže, one koja važi unutar scenskih prikazivanja u igranim filmovima.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: