KAKO MEĐUSOBNO RAZGOVARAMO 1 Smetnje i razjašnjenja Prikaži uvećano

KAKO MEĐUSOBNO RAZGOVARAMO 1 Smetnje i razjašnjenja

Friedemann Schulz von Thun

EruditA d.o.o.

9789539838902

Novi proizvod

Ovaj proizvod je rasprodan

39,00 KM .

Podaci

Autor Friedemann Schulz Von Thun
Izdavač ERUDITA
Godina 2001
Uvez meki
Broj stranica 240
Format 14.0 x 20.0 cm
ISBN 9789539838902
Jezik Hrvatski

Više informacija

Friedemann Schulz von Thun profesor je psihologije na Hamburškom sveučilištu. Doktorirao je 1973, kod Reinharda Tauscha s temom o „razumljivosti" pri prenošenju znanja. Rezultati toga istraživanja utjecali su na njegov stil pisanja. Težište njegovog rada leži na savjetovanju i treningu. Kao voditelj radne grupe „Komunikacija i pomoć pri razjašnjavanju u profesionalnom životu", spojem istraživanja, podučavanja i prakse razvio je nove koncepte daljnje i dodatne izobrazbe. Osim istraživanja komunikacijsko-psiholoških pitanja, težište njegova rada leži u iskušavanju modernih metoda treninga sa svrhom razvijanja socijalne kompetencije.
Knjiga „Kako međusobno razgovaramo 1" pripada području psihologije međuljudske komunikacije. Objavljena je 1981. godine u Rowohltovoj nakladi i danas je gotovo klasika. Nakon više od 30 izdanja prodano je preko milijun primjeraka i prevedena je na više svjetskih jezika, između ostalih i na kineski. Komunikacijski model iz prve knjige pripada općem obrazovanju, od Amnesty Internationala sve do policije i vojske. Osobiti utjecaj ima na pedagogiju (nastavnike i odgajatelje), medicinu i zdravstvenu skrb, rukovođenje i razgovore sa suradnicima u poduzećima, ali i na izobrazbu svećenika.
„Psihologija međuljudske komunikacije", koja danas tvori trilogiju, razvila se u standardno djelo za školovanje i nastavu.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: