RAZUM IZNAD OSJEĆAJA Prikaži uvećano

RAZUM IZNAD OSJEĆAJA

Greenberger Dennis Padesky Christine A

Naklada Slap

9789531919418

Novi proizvod

promijenite svoje osjećaje mijenjajući način razmišljanja

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

98,50 KM .

Podaci

Autor Dennis Greenberger, Christine A. Padesky
Izdavač Naklada Slap
Godina 2020
Uvez meki
Broj stranica 364
Format 20 x 27 cm
ISBN 9789531919418
Jezik Hrvatski

Više informacija

Knjiga je namijenjena ponajprije ljudima koje muči depresivno raspoloženje, anksioznost, ali i onima koji se muče s drugim teškim osjećajima, poput ljutnje, krivnje i srama. Zapravo, knjiga je namijenjena svima onima koji žele vlastitim snagama napraviti pozitivnu promjenu u svom životu. Od velike je koristi i kognitivnim terapeutima, koji se u svom radu bave različitim teškoćama, između ostalog, i zbog toga što u knjizi mogu naći niz radnih listova prijeko potrebnih u terapijskom radu.

Na našem jeziku postoji mnogo knjiga za samopomoć, no malobrojne su one koje su čvrsto utemeljene na istraživanjima i, u krajnjoj liniji, na teoriji i praksi kognitivne terapije, koja je, uz psihodinamsku terapiju, najčešće primjenjivani oblik psihoterapije, a koja je u učinkovitosti kod liječenja depresije nadmašila i psihofarmake (što je potvrđeno u brojnim istraživanjima).

Ako pogledamo statističke izvještaje o potrošnji antidepresiva, izvještaje Svjetske zdravstvene organizacije o učestalosti depresivnih i anksioznih poremećaja, onda je razumljivo da su ovakve knjige nužne ljudima koji, zbog onoga što osjećaju, život vide kao muku, ali i njihovim terapeutima.

(iz recenzije prof. dr. sc. Slavke Galić, Opća županijska bolnica Požega)


Prvo izdanje knjige Razum iznad osjećaja, izdano 1995. godine, bilo je izuzetno prodavano i čitano od strane stručnjaka i laika, s više od milijun čitatelja, što govori u prilog opravdanosti i korisnosti prijevoda drugog, dopunjenog izdanja. Drugo izdanje upotpunjeno je novijim, empirijski provjerenim metodama, kao što su imaginacija, prihvaćanje, mindfulness, toleriranje uznemirenosti i ambivalentnosti te pozitivna psihologija, dok su ranija poglavlja o bihevioralnoj aktivaciji, relaksaciji i kognitivnoj restrukturaciji značajno obnovljena.

Pored izuzetne koristi za potencijalne čitatelje u usvajanju vještina za samostalno ovladavanje anksioznim i depresivnim simptomima, knjiga će biti koristan priručnik terapeutima i polaznicima edukacije iz bihevioralno-kognitivne terapije, s praktičnim preporukama za provođenje specifičnih bihevioralnih i kognitivnih intervencija, te kao dodatna biblioterapija za njihove klijente.

(iz recenzije prof. dr. sc. Ivanka Živčić-Bećirević, Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet u Rijeci, Sveučilište u Rijeci)

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: