Školska fobija Prikaži uvećano

ŠKOLSKA FOBIJA

Aleksandra Mindoljević Drakulić

Medicinska naklada

9789531767460

Novi proizvod

U djelu Školska fobija autorica Aleksandra Mindoljević Drakulić obrađuje čestu pojavu kod školske djece: izostanke iz škole kao posljedice neprimjerenih obiteljskih odnosa i nesvjesne potrebe djeteta da kontrolira svoju agresiju prema roditeljima.

Više detalja

dostupno

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

38,30 KM .

Podaci

Autor Aleksandra Mindoljević Drakulić
Izdavač Medicinska naklada
Godina 2016
Uvez tvrdi
Broj stranica 134
ISBN 9789531767460
Jezik Hrvatski

Više informacija

U djelu Školska fobija autorica Aleksandra Mindoljević Drakulić obrađuje čestu pojavu kod školske djece: izostanke iz škole kao posljedice neprimjerenih obiteljskih odnosa i nesvjesne potrebe djeteta da kontrolira svoju agresiju prema roditeljima. Knjiga ima posebnu vrijednost jer sjedinjuje više etioloških i terapijskih aspekata koji zahtijevaju sudjelovanje i terapeuta i učenika, ali i članove obitelji te škole kao institucije.  Knjiga je namijenjena ponajprije psiholozima, pedagozima, psihoterapeutima raznih teoretskih usmjerenja, psihijatrima i liječnicima drugih specijalizacija kao i ostalim strukama, a posebice roditeljima školske djece jer se školska fobija u različitim oblicima susreće u mnogobrojnim okolnostima.

Knjiga Školska fobija predstavlja novinu u hrvatskoj psihologijskoj literaturi. Autorica se na zanimljiv način dotiče povijesne perspektive fobija  uvodeći čitatelja sa svojim psihodinamskim senzibilitetom u sve složenije aspekte ove nerijetko prisutne dječje teškoće. Određujući jasnu distinkciju između školske fobije i ostalih teškoća koje mogu podsjećati na školsku fobiju, autorica objašnjava i prikazuje različite teorijske okvire uz pomoć kojih se traže uzroci i načini tretiranja tog psihopatološkog fenomena. Osim što je bazirana na jasnim teorijskim i empirijskim spoznajama, knjiga je korisna jer autorica daje konkretne smjernice kako pomoći djetetu s pretjeranim strahom od škole.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: