PSIHIJATRIJSKA VJEŠTAČENJA - ZBIRKA EKSPERTIZA: KNJIGA PRVA: KAZNENO PRAVO Prikaži uvećano

PSIHIJATRIJSKA VJEŠTAČENJA - ZBIRKA EKSPERTIZA: KNJIGA PRVA: KAZNENO PRAVO

Miroslav Goreta, Ivana Peko-Čović, Nadica Buzina

Naklada Zadro

9789531820592

Novi proizvod

Prvi i najopsežniji dio knjige zbirka je 63 ekspertize s područja kaznenog prava načinjene posljednjih godina u Centru za forenzičnu psihijatriju Psihijatrijske bolnice Vrapče. Svrstane su u 34 tematske cjeline, kao što su npr. ovisnost o alkoholu, neonatocid i filicid, zlostavljanje djeteta, matricid i patricid, manična reakcija, paranoidnost, poremećaji ličnosti,homoseksualnost ...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

138,00 KM .

Podaci

Autor Miroslav Goreta, Ivana Peko-Čović, Nadica Buzina
Izdavač Naklada Zadro
Godina 2004
Uvez tvrdi
Broj stranica 717
ISBN 953-182-059-7
Jezik Hrvatski

Više informacija

Prvi i najopsežniji dio knjige zbirka je 63 ekspertize s područja kaznenog prava načinjene posljednjih godina u Centru za forenzičnu psihijatriju Psihijatrijske bolnice Vrapče. Svrstane su u 34 tematske cjeline, kao što su npr. ovisnost o alkoholu, neonatocid i filicid, zlostavljanje djeteta, matricid i patricid, manična reakcija, paranoidnost, poremećaji ličnosti, homoseksualnost, PTSP, delikt u afektu, amnezija, vjerodostojnost svjedočenja i dr. Te su ekspertize odabrane kao potencijalni modeli za formu, strukturu i posebno za argumentaciju psihijatrijskih nalaza i mišljenja u nekim drugim sličnim slučajevima, ali bez pretenzija koje bi bile usmjerene na ograničavanje individualnog pristupa pojedinih vještaka - kako na planu osobnog stila, tako još i više na planu stručnoga i znanstvenog obrazlaganja vlastitih stajališta.
U drugome dijelu predstavljeno je 15 članaka u kojima se obrađuju aktualna praktična i teorijska pitanja suvremene forenzične psihijatrije kao što su, primjerice, primjena međunarodnih dijagnostičkih klasifikacija u forenzičnoj psihijatriji, suradnja pravnika i psihijatara u postupku vještačenja i u provedbi forenzičnog tretmana, funkcioniranje forenzične psihijatrije u ratnim okolnostima, dokumentacija u forenzičnoj psihijatriji i dr.
U trećem dijelu predstavljeno je 14 priloga u kojima se ponajprije nude savjeti vještacima za primjereno rješavanje različitih pitanja u svakodnevnome praktičnom radu (npr. forma i struktura ekspertize, forenzični psihijatar in foro, individualna i timska vještačenja, granice kompetencija vještaka, komunikacija s medijima i dr.).
Knjiga je namijenjena vještacima psihijatrima, psiholozima, sucima, odvjetnicima, državnim odvjetnicima, policijskim djelatnicima, i drugim stručnjacima uključenima u postupak vještačenja te studentima dodiplomske i poslijediplomske nastave na medicinskim, pravnim i drugim srodnim fakultetima i visokim školama.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: